Konstverk invigdes i Tidåkrarondellen

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

19 oktober 2023

Kultur, fritid och idrott

”Det är här det händer”, sa Torbjörn Andersson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, när han och Ann Ohlsson, ordförande i kommunfullmäktige, invigde konstinstallationen Hej Tibro på Tidåkrarondellen. ”Det är ett konstverk som väcker känslor och konst ska ju beröra eller uppröra”, menade Ann Ohlsson.

Invigningen arrangerades den 18 oktober och inleddes på biblioteket där konstnären Birgitta Muhr berättade om sitt konstverk.

”Uppdraget var att skapa något som har med Tibro att göra. Jag tog vara på hantverkstraditionen och förmågan att jobba tillsammans och förstå att det är nyckeln till ett bra samhälle. Tillsammans och med händer får man det att hända”, menade Birgitta Muhr.

”En del kanske ser andra saker i konstverket, är det en bergochdalbana eller är det en gammal film som flyger förbi? Ju mer man kan se, desto roligare”, fortsatte konstnären. ”Det är några ringar som bubblar och lyser upp. Jag hoppas man kommer att se flera sidor, flera upplevelser”.

Invigningen genomfördes vid MIO-parkeringen nära Tidåkrarondellen. Strax efter kl 18 tändes konstverket till publikens glädje.