Fakturera kommunen

Från och med 1 april 2019 är det lagkrav på e-faktura till offentlig sektor för företag som säljer varor, tjänster eller entreprenader. Pappersfakturor och pdf-fakturor är inte längre tillåtet. Har du ett äldre avtal som säger att faktura får skickas på annat sätt så gäller det så länge avtalet är giltigt – men vi ser gärna att du ändå går över till e-faktura.

Har du har ett faktureringssystem som kan skicka elektroniska fakturor så anger du där att du vill skicka e-fakturor till oss. Använd följande faktureringsuppgifter:

Elektronisk faktura via peppol

Fakturorna skickas till Peppol-ID: 0007:2120001660.

I vissa system kan du även behöva uppge org.nr: 212000-1660 eller moms/VAT-nummer: SE212000166001.

Fakturorna måste även innehålla uppgiften beställarreferens, en kod som börjar med YY följt av 6 siffror som ska uppges av den som gör inköpet/beställningen.

Om du inte har e-fakturalösning

Saknar du idag möjlighet att skicka elektroniska fakturor så finns det flera tjänster på marknaden som erbjuder detta. Vi kan till exempel föreslå B2Brouter där du kostnadsfritt kan skicka obegränsat antal fakturor till alla kommuner, regioner, myndigheter och andra organisationer som använder sig av Peppol-nätverket.

Hur gör jag?

Skapa ett konto genom att registrera dig och följa instruktionerna på webbsidan B2Brouter.net/se.

OBS! Tibro kommun kan inte erbjuda support för denna tjänst. Vänligen kontakta B2Brouters egen support.

Vid frågor angående fakturor till Tibro kommun kontakta ekonomi@tibro.se, 0504-181 04.