Webbikon för kultur, fritid och idrott. Kultur, fritid och idrott

Bibliotek

Tibro bibliotek är en del av Bibliotek Mellansjö och öppet för alla. Välkommen till ditt bibliotek!

Bokningssystemet Rbok

Rbok är namnet på Tibro kommuns boknings- och bidragssystem. Syftet är att underlätta för dig som kund att boka tider i våra anläggningar och att göra det lättare för föreningar att söka bidrag. I Rbok kan du även anmäla dig till resor och andra aktiviteter.

Evenemangskalender

Här hittar du massa spännande evenemang i Tibro.

Friluftsliv och motion

I Tibro kommun finns fina områden för friluftsliv och motion, framförallt i Rankåsområdet och Örlenområdet.

För föreningar

Tibro har ett rikt föreningsliv som erbjuder ett fantastiskt utbud av fritidsaktiviteter. Det finns omkring 130 föreningar i Tibro med många olika verksamheter, allt från idrott till kultur.

Kultur

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. I samarbete med skolor, föreningar och studieförbund förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Mini-Zoo

Mini-Zoo är en liten djurpark där du kommer djuren riktigt nära. Djurparken, som ligger vid TibroParken, är ett omtyckt utflyktsmål för familjer och grupper. I djurparken bor getter, får, höns, grisar, fåglar, kaniner, marsvin och ankor och man kan hälsa på hos oss året runt!

Museer

Det finns flera muséer i Tibro kommun. I besöks- och inredningscentrumet Inredia kan du få en inblick i Tibros levande kulturarv.

Idrottsanläggningar

Tibro kommun har flera idrottsanläggningar. Information om aktuella öppettider finns på respektive anläggnings sida.

Simskolor

Kultur & Fritid erbjuder simlekskola, sommarsimskola och extrasimskola för barn i Tibro Kommun.

Tibro Kulturskola

På Tibro kulturskola erbjuds undervisning på en rad olika instrument och sång samt kurser i musiklek, teckning & bild, teater & musikal och data/spelmusik. Hos oss arbetar engagerade och kunniga lärare som sätter varje elevs utveckling i centrum.

Ung i Tibro

Häng på vår fritidsgård, snacka med våra fältassistenter och delta i våra roliga aktiviteter.

Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter på kommunens verksamheter i form av klagomål och beröm eller ge förslag på hur vi kan förbättra oss. Du kan också ställa en fråga om något du undrar över som rör kommunens verksamheter eller göra en felanmälan. Det ger oss värdefull information och möjlighet att förbättra verksamheten, därför vill vi gärna att du berättar vad du tycker!

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies