Resor och kollektivtrafik

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Här hittar du information om kollektivtrafik i Tibro, Hjo och Karlsborg. Kommunerna har gemensam handläggning av frågor som gäller viss kollektivtrafik, färdtjänst, skolskjuts med mera.

Här kan du läsa mer om:

Nyheter

 • Spethultvägen avstängd på grund av översvämning

  12 mars 2024 | Trafik och teknisk service

  Spethultvägen, väg 3022, är avstängd mellan Fagersanna Marin till Bankebolet i båda riktningarna på grund av översvämning och skador i asfalten. Det finns i nuläget ingen prognos för när vägen kan vara farbar igen. Skolskjutsen för berörda skolbarn har lösts tillfälligt i samråd med vårdnadshavare.

 • Nu vårstädar vi gator och torg i kommunen!

  11 mars 2024 | Trafik och teknisk service

  Vecka 12 startade Tibro kommun sandupptagningen i centrum och på genomfarterna i Tibro.

 • Fler vattenläckor upptäckta och åtgärdade

  25 januari 2024 | Trafik och teknisk service

  Ytterligare läckor har den senaste veckan upptäckts i vattenledningsnätet i Tibro. En av dessa, på Fågelviksleden, har stängts in men är ännu inte lagad. Kommunens VA-tekniker misstänker att det kan finnas fler mindre läckor som hittills inte kunnat lokaliseras. Det är den långvariga kylan och de stora temperaturväxlingarna, som gjort att det skapats ett högre tryck än normalt på ledningarna.

 • Så fungerar snöröjningen vid ihållande snöfall och stora snömängder

  17 januari 2024 | Trafik och teknisk service

  Snöröjningen beror på en mängd olika saker. Hur kallt är det i backen? Hur mycket snö har kommit? Hur är kvaliteten på snön? Vad var det för väder innan snöfallet och hur ska vädret bli efter? Det innebär att det finns många faktorer som spelar in i vilka beslut som Tibro kommun tar vid snöröjningen.

 • Karlsborgsbanan snart ett minne blott

  31 augusti 2023 | Byggnation, boende och miljöskydd, Trafik och teknisk service

  1876 byggdes Karlsborgsbanan mellan Skövde och Karlsborg. 2023 grävs den gamla järnvägen upp.Under de senaste veckorna har slipers och räls tagits upp i och kring Tibro. Att förarbetet till uppgrävningen tagit tid intygar Mikael Björk, som är projektledare inom Trafikverket.”Rivningsprojektet inledde vi inom Trafikverket 2018. Därefter har omfattande miljöprovtagningar skett liksom kulturarvsanalyser. Projektet har varit tidskrävande, men det är viktigt att vi minns Karlsborgsbanan”, menar Mikael.