Folkhälsoarbete

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Folkhälsoarbete är ett långsiktigt arbete som går ut på att stärka och utveckla livsvillkor som främjar hälsa och förebygger ohälsa. Kommunens folkhälsoarbete riktar sig till hela Tibros befolkning.

För mer information, kontakta folkhälsostrateg Marina Timm, som du når genom att klicka på kontakt överst till höger.   

 • Glada tonåringar.

  Vad är folkhälsa?

  Folkhälsa är ett mått på en befolknings samlade hälsotillstånd, vilket innefattar både hälsa och ohälsa. En god folkhälsa handlar inte bara om att invånarnas hälsa bör vara så bra som möjligt, den bör också vara så jämnt fördelad som möjligt.

 • Två män som kramar varandra.

  Folkhälsoarbete i Tibro kommun

  Målsättningen i det lokala folkhälsoarbetet är att arbeta för en långsiktig god och jämlik och god hälsa för alla invånare i kommunen.

 • Folkhälsa i siffror

  Här hittar du aktuell folkhälsostatistik och även tidigare rapporter samt statistiklänkar.

 • Parkbänkar målade av elever på Tibro Hantverksakademi.

  Hälsans stig i Tibro

  Hälsans stig är en promenadvänlig slinga, som ligger i anslutning till Tibros centrum. Den startar vid scenen och dammen i stadsparken och knyts ihop med Å-leden. Den är 2,1 kilometer.

background color

Folkhälsorådet är ett lokalt samverkansorgan mellan Tibro kommun och Västra Götalandsregionen. Rådets uppgift är att stärka och utveckla det lokala folkhälsoarbetet genom att på olika sätt sätt verka för att främja en god och jämlik hälsa för alla invånare i kommunen.