Information om integration

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Att mötas är integration. Tibro kommun jobbar aktivt med att skapa ett samhälle där alla oavsett ålder, kön, ursprung, trosuppfattning, sexualitet, könsuttryck, social tillhörighet eller funktionsvariation, känner sig välkomna och inkluderade.

I Tibro lever uppemot 100 olika nationaliteter och för att öka kunskap och ta tillvara på den erfarenheter behöver vi mötas. 

Varför kommer människor till Sverige och Tibro?

Migration är inget nytt utan något som funnits i all oändlighet i hela världen. Människor förflyttar sig runt på jorden på grund av olika anledningar. De vanligaste anledningarna är att de fått jobb, skydda sig från krig eller förföljelse, följa med sin partner eller studera.

  • Viktiga begrepp

    Det kan vara svårt att förstå de olika benämningarna på människor som kommer till Tibro. Här har vi samlat de vanligaste benämningarna med en förklaring under.

  • Så fungerar integrationen i Tibro

    Är du nyfiken på vad som gäller när nyanlända kommer till Tibro? Hur Tibro kommun jobbar med integration? Vad du som privatperson eller företagare kan hjälpa till med? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring integration.