Näringsliv, arbete och etablering

Lediga jobb och praktik

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Näringsliv och arbetsmarknad

I Tibro har företag som arbetar med möbler, inredning och logistik en dominerande ställning, men här finns även en livskraftig mekanisk industri, en växande handels- och tjänstesektor och företag som ägnar sig åt automatisering och förpackningsteknik.

Arbetsmarknads-
enheten

Arbetsmarknadsenheten består av en rad olika verksamheter och projekt som syftar till att föra människor till eller närmare ett arbete.

Företagsservice och etablering

Tillväxt Tibro erbjuder en lokal ingång för nyföretagare, entreprenörer och innovatörer för att få vägledning gällande, etablering, myndighetskontakter, resursorganisationer och lokala nätverk.

Upphandlingar och inköp

Här finns information om upphandlingar till dig som är intresserad av att bli leverantör till Tibro kommun. Vi har ingen egen upphandlings- och inköpsfunktion utan samarbetar med Skövde kommun när det gäller upphandling av varor och tjänster.

Näringslivs- och ortsutveckling

I Tibro arbetar kommunen och företagen medvetet tillsammans för att utveckla orten och dess näringsliv. En viktig del av utvecklingsarbetet sker inom ramen för olika företagsnätverk med kommunen som spindel i nätet.

Varningslistan

Här hittar du en lista med bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös.

Företagsregister

Här kan du söka information om alla alla företag i Tibro genom allabolag.se

Inbjudningar & nyhetsbrev

Vill du anmäla dig för att få inbjudningar och nyhetsbrev kopplat till olika nätverk och företagsträffar i Tibro kommun behöver du skicka ett mejl till tillvaxt@tibro.se och ange vilken eller vilka listor du vill vara med på tillsammans med grundläggande kontaktuppgifter.

Näringslivsnyheter

 • Fastighetsägarfrukost på Örnen 28/6

  18 juni 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fredagen 28 juni bjuder vi in till en sista frukost för Tibros alla fastighetsägare. God frukost från Bagare Brage, vacker utsikt från Kv Örnens tak och givetvis spännande information och dialog. Mer information och inbjudan hittar du här!

 • 1 juli införs nya rökfria miljöer

  11 juni 2019 | Näringsliv, arbete och etablering, Trygghet och säkerhet

  1 juli utvidgas rökfria miljöer i Sverige. Det blir då förbjudet att röka på restauranger, kaféer och busshållplatser.

 • Nätverksträff möbler & inredning på Inredia

  4 juni 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Onsdagen 19 juni 08:00-09:30 bjuder vi in till nätverksträff för alla Tibros företag inom trä, möbler och inredning. Vi kommer att berätta om arbetet med att förändra Inredia, ha en dialog om hur vi gör Möbeldagarna riktigt intressanta och givetvis vad vi ska fylla möbelbilagan med för innehåll. Varmt välkommen!

 • Nätverksfrukost för handel- & besöksnäringen

  24 maj 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Vi vill hälsa all företagare verksamma inom Tibros handel - och besöksnäring varmt välkomna till vårens sista nätverksmöte. Denna gången träffas vi på Bagare Brage och äter en god frukost i en fantastisk miljö. Dessutom får vi besök av bland annat stadsarkitekt Leif Ahnland som kommer berätta om ett minst sagt spännande projekt.

 • Eventmaterial sparas - hantering kvar att lösa

  17 maj 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Eventmaterial som tidigare lånats ut med hjälp av arbetsmarknadsenhetens servicelag kommer att sparas. Vi håller på med att ordna förvaringsytor, hur det ska gå till när de ska lånas ut och vem ska sköta det.

 • Tibro kvartersloppis 30 maj 2019

  16 maj 2019 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Tibro kvartersloppis arrangeras 2019 för 5:e året i rad. Återigen slås det nytt deltagarrekord med 75 adresser. Från klockan 10 välkomnas alla som vill fynda till de olika försäljarna. Samma dag är det även traditionsenlig cruising så det finns många anledningar att hänga i Tibro!

 • Landsbygdslunch hos Stenåsarn

  13 maj 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  36 personer hade hörsammat inbjudan där Millners stod för en god lunch, Räddningschefen Hans Ingbert berättade om Räddningstjänstens beredskap vid bland annat skogsbränder, Ola Johansson, säkerhetschef i HjoTiBorg berättade om återuppbyggnaden av civil- och totalförsvaret och sist men inte minst Ingemar "Stenåsarn" Häljestam bjöd på anekdoter kring både samlande och företagande.

 • Tibrofrukost på Inredia

  8 maj 2019 | HUVUDWEBB, Näringsliv, arbete och etablering

  Årets 3:e Tibrofrukost hölls på Inredia där restaurangen dukat upp en fantastisk frukostbuffé och frukostgästerna fick information från Mattias Peterson, Ann-Sofie Person från nyföretagarcentrum, Erik Lundgren & Camilla Rickstrand från Skaraborg Sessions, Gustav Wikblom & Alexandra Norlander Tornberg från Business Region Skaraborg samt Felicia Lans.

 • Landsbygdslunch hos Stenåsarn 10 maj

  6 maj 2019 | HUVUDWEBB, Näringsliv, arbete och etablering

  Landsbygdslunch i brandbilsmuseet hos Ingemar "Stenåsarn" Häljestam. Förutom lunch så bjuds det på information om hur Sverige och Tibro ska återuppbygga sitt total och civilförsvar och hantera olika typer av kriser. Som avslutning resonerar Ingemar bland annat om alla fördelar med att samla på brandbilar...

 • Ljusvandring 17 oktober 2019

  30 april 2019 | Kommun och politik, Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  17 oktober är det återigen dags för vår orts fantastiska ljusvandring. Ett evenemang där Tibro går man ur huse för att få uppleva allt det som har skapats för och av Tibro. Har du idéer och vill vara med och skapa en miljö som sticker ut? - Hör av dig!

 • Tibrofrukost på Inredia 8 maj

  26 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Onsdag 8 maj hålls årets 3:e Tibrofrukost på Inredia. Frukosten står uppdukad från 07.30 och vi kommer att få information från Business Region Skaraborg, Nyföretagarcentrum, Skaraborgs Sessions och sist men inte minst om hur vi tillsammans ska lyfta Inredia. Klicka för anmälan och mer info!

 • Nätverksträff för möbel- och inredningsföretag

  25 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Torsdag 25 april hölls det första nätverksmötet riktat till företag inom möbler- och inredning på Inredia. Tre punkter stod på programmet: Inredia 2.0, Möbeldagarna 5-6 oktober 2019 och projektet BaltSe@nior.

 • Inredia:talks fredag 26/4

  23 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fredagen 26 april kl. 12.30 är det dags för Inredia:talks. Det vill säga korta, öppna kostnadsfria föreläsningar i anslutning till lunch. Denna gång berättar Maria Lindberg från OFFECCT om deras närvaro på möbelmässan Salone del Mobile i Milano!

 • Fastighetsfrukost på Tibro Föreningspool 26 april

  23 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Vi hälsar fastighetsägare varmt välkomna till frukostmöte. Denna gång passar vi på att besöka Tibro föreningspool som håller till i den gamla teknikpaviljongen bakom Fågelviksgymnasiet. Mer information och anmälan hittar du här!

 • Inredningsfrukost på Inredia 25 april

  10 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Torsdag 25 april är det frukostmöte för företag inom möbler - och inredningsbranschen i Tibro. På agendan är Inredia 2.0 dvs hur vi tillsammans kan utveckla mötesplatsen, Möbeldagarna 5-6 oktober samt information från ett forskningsprojekt som på olika sätt undersökt möbeldesign för äldre.

Fler nyheter hittar du här

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies