Näringsliv, arbete och etablering

Lediga jobb och praktik

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Näringsliv och arbetsmarknad

I Tibro har företag som arbetar med möbler, inredning och logistik en dominerande ställning, men här finns även en livskraftig mekanisk industri, en växande handels- och tjänstesektor och företag som ägnar sig åt automatisering och förpackningsteknik.

Arbetsmarknads-
enheten

Arbetsmarknadsenheten består av en rad olika verksamheter och projekt som syftar till att föra människor till eller närmare ett arbete.

Företagsservice och etablering

Tillväxt Tibro erbjuder en lokal ingång för nyföretagare, entreprenörer och innovatörer för att få vägledning gällande, etablering, myndighetskontakter, resursorganisationer och lokala nätverk.

Upphandlingar och inköp

Här finns information om upphandlingar till dig som är intresserad av att bli leverantör till Tibro kommun. Vi har ingen egen upphandlings- och inköpsfunktion utan samarbetar med Skövde kommun när det gäller upphandling av varor och tjänster.

Näringslivs- och ortsutveckling

I Tibro arbetar kommunen och företagen medvetet tillsammans för att utveckla orten och dess näringsliv. En viktig del av utvecklingsarbetet sker inom ramen för olika företagsnätverk med kommunen som spindel i nätet.

Varningslistan

Här hittar du en lista med bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös.

Företagsregister

Här kan du söka information om alla alla företag i Tibro genom allabolag.se

Inbjudningar & nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig för att få inbjudningar och nyhetsbrev kopplat till olika nätverk och företagsträffar i Tibro kommun. Klicka på respektive länk för att fylla i namn och e-postadress.

Näringslivsnyheter

 • Gabriella Fägerlind - Föreläsning om affärsnytta med mångfald

  Affärsnytta med mångfald

  19 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Onsdag 20 mars kl: 13.00-14.00 föreläser Gabriell Fagerlind exklusivt för företagare och chefer i Tibro kommun om möjligheterna och affärsnyttan med att arbeta med mångfald. Föreläsningen hålls på Vintergatan. Varmt välkommen med din anmälan!

 • Nätverkslunch för lantbruksföretag

  Landsbygdslunch fredag 1 mars

  12 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Nu är det dags för året första nätverkslunch för lantbruksföretagare. Denna gång träffas vi hos P-O Widerfalk på Kråkhults Gård. Förutom god lunch och ett trevligt samtal runt borden kommer vi få stifta bekantskap med Mattias Peterson, Tibros nya näringslivschef. Lyssna på vad Åke Wallberg från Södra har att säga om barkborren. Som grädde på moset berättar P-O om verksamheten han bedriver och visar runt i gårdens unika samlingar.

 • Nätverksfrukost för fastighetsägare

  Fastighetsägarfrukost på Infinitum Recycling

  12 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  22 februari är det dags för årets första fastighetsägarfrukost. Denna gång träffas vi hos Infinitum Recycling och får stifta bekantskap med Tibro nya näringslivschef, kommunens samhällsbyggnadsenhet, lokalguiden Skaraborg och givetvis Infinitum Recycling. Varmt välkomna!

 • Stockholm furniture fair 2019

  Tibroföretag på Stockholm furniture fair 2019

  11 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Under vecka 6 gick Stockholm furniture fair av stapeln och vi från kommunens sida var där och träffade de Tibroföretag som ställde ut i år; Offecct, SA Möbler, Tre Sekel, Lundbergs, Sajkla, Noas och AH Belysning. På plats med egen monter fanns också Hantverksakademin. Montrarna bjöd på produktnyheter och spännande samtal med företagen.

 • Tibrofrukost på MHF Test Lab i Tibro 190130

  Tibrofrukost på MHF Test Lab

  4 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Årets första Tibrofrukost hölls hos MHF Test Lab i deras nya lokaler i gamla Ulferts utmed riksväg 49. Närmare 70 personer slöt upp och fick stifta bekantskap med nya näringslivschefen, tankarna kring kring hur Inredia kan möta framtiden och givetvis MHF Test Labs verksamhet. Serverade den goda frukosten gjorde denna gång Millners.

 • Handels- och besöksnäringsfrukost på Bagare Brage 190123

  26 personer på årets första handlarfrukost

  28 januari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Årets första frukost för handel- och besöksnäringen var välbesökt och uppskattad. Dagens programpunkter var ny näringslivschef, Idrottsrabattten och - Vad vill vi med 2019? Här hittar du information, bilder, länkar och kontaktuppgifter.

 • Branschskolan bjuder in till föreläsning

  14 januari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fredagen 18 januari kommer Anna Dyhre till Inredia och föreläser om employer branding och medarbetarskap kl. 09.00-12.00

 • Vinter i Tibro

  Se och göra i Tibro

  18 december 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Få full koll på vad som händer i Tibro, in och kika på västsverige.com/tibro och se evenemangskalendern, information om alla butiker och mycket mer.

 • Pressbild på Svante Randlert från talarforum.se

  Svante Randlert föreläser på Inredia fredag 7 dec kl. 13-15

  27 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Branschskolan bjuder in till föreläsning med Svante Randlert på Inredia 7 dec kl. 13-15. Temat är "Drömarbetsgivaren" dvs hur du engagerar, attraherar och utvecklar medarbetare. Svante är Sveriges främsta experter inom området och en fantastisk inspiratör och föreläsare!

 • Diggiloo kommer till Tibro och ånaplan 10 augusti 2019!

  Diggiloo kommer till Tibro 10 augusti

  26 november 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Nu är det officiellt - Diggiloo återvänder till Tibro och ånaplan! 2019 års artistupplaga innehåller något för alla smaker och åldrar. Vad sägs om Jessica Andersson, Magnus Carlsson, David Lindgren, Mariette, John Lundvik, Mimi Werner, Arvingarna och Thomas Pettersson?!

 • Föreläsning med Bo Sunnefeldt

  Föreläsning med Bo Sunnefeldt

  19 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Onsdagen 28 november kommer Bo Sunnefeldt till Inredia och föreläser om världens 7 underverk. Efter föreläsningen finns det möjlighet att äta en bit mat i Restaurang Inredia. Reducerat pris för medlemmar i InTibro/Inredias vänner.

 • Näringslivsgala 2018

  Tibros näringsliv hyllades med glittrigt tema!

  16 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Näringslivsgalan 2018 samlade ca 125 personer. 9 olika priser delades ut och det bjöds på fantastisk mat och högklassig underhållning i Millners festlokal under temat Glitter & Glamour! Se bilder och läs mer här.

 • Mattias Peterson, näringslivschef

  Mattias Peterson blir ny näringslivschef i Tibro

  14 november 2018 | Kommun och politik, Näringsliv, arbete och etablering

  Mattias Peterson från Hjo tar över rollen som näringslivschef i Tibro vid årsskiftet. Han kommer närmast från en tjänst som näringspolitiskt ansvarig i Fastighetsägarna och har under hela 2000-talet haft ledande befattningar inom olika intresseorganisationer med koppling till näringslivet. Han tillträder sin tjänst den 7 januari.

 • Felicia Lans, ny marknadskoordinator

  Felicia ny på Inredia

  9 november 2018 | Näringsliv, arbete och etablering

  Sedan den första november möter du Felicia Lans i receptionen på Inredia. Hon kommer jobba med drift och utveckling av Inredia-huset samt besöks- och evenemangskommunikation i alla möjliga former!

 • Julstämning i Tibro första advent

  Julstämning första advent

  7 november 2018 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Kom och upplev julstämningen första adventssöndagen på Stora torget. Se butikernas julskyltningar, handla julpynt och delikatesser och var med i roliga tävlingar. Tomten kommer på besök, det finns ringlekar för barnen och från scenen bjuds det på sång och musik! Stora torget 14-18

Fler nyheter hittar du här

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies