Näringsliv, arbete och etablering

Lediga jobb och praktik

Varmt välkommen att söka jobb i Tibro kommun. På den här sidan hittar du de tjänster som är lediga just nu. Här finns även information om hur du gör om du är intresserad av timvikariat och praktik.

Näringsliv och arbetsmarknad

I Tibro har företag som arbetar med möbler, inredning och logistik en dominerande ställning, men här finns även en livskraftig mekanisk industri, en växande handels- och tjänstesektor och företag som ägnar sig åt automatisering och förpackningsteknik.

Arbetsmarknads-
enheten

Arbetsmarknadsenheten består av en rad olika verksamheter och projekt som syftar till att föra människor till eller närmare ett arbete.

Företagsservice och etablering

Tillväxt Tibro erbjuder en lokal ingång för nyföretagare, entreprenörer och innovatörer för att få vägledning gällande, etablering, myndighetskontakter, resursorganisationer och lokala nätverk.

Upphandlingar och inköp

Här finns information om upphandlingar till dig som är intresserad av att bli leverantör till Tibro kommun. Vi har ingen egen upphandlings- och inköpsfunktion utan samarbetar med Skövde kommun när det gäller upphandling av varor och tjänster.

Näringslivs- och ortsutveckling

I Tibro arbetar kommunen och företagen medvetet tillsammans för att utveckla orten och dess näringsliv. En viktig del av utvecklingsarbetet sker inom ramen för olika företagsnätverk med kommunen som spindel i nätet.

Varningslistan

Här hittar du en lista med bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös.

Företagsregister

Här kan du söka information om alla alla företag i Tibro genom allabolag.se

Inbjudningar & nyhetsbrev

Vill du anmäla dig för att få inbjudningar och nyhetsbrev kopplat till olika nätverk och företagsträffar i Tibro kommun behöver du skicka ett mejl till tillvaxt@tibro.se och ange vilken eller vilka listor du vill vara med på tillsammans med grundläggande kontaktuppgifter.

Näringslivsnyheter

 • Inredia:talks fredag 26/4

  23 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Fredagen 26 april kl. 12.30 är det dags för Inredia:talks. Det vill säga korta, öppna kostnadsfria föreläsningar i anslutning till lunch. Denna gång berättar Maria Lindberg från OFFECCT om deras närvaro på möbelmässan Salone del Mobile i Milano!

 • Nätverksfrukost för fastighetsägare

  Fastighetsfrukost på Tibro Föreningspool 26 april

  23 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Vi hälsar fastighetsägare varmt välkomna till frukostmöte. Denna gång passar vi på att besöka Tibro föreningspool som håller till i den gamla teknikpaviljongen bakom Fågelviksgymnasiet. Mer information och anmälan hittar du här!

 • Inredningsfrukost

  Inredningsfrukost på Inredia 25 april

  10 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Torsdag 25 april är det frukostmöte för företag inom möbler - och inredningsbranschen i Tibro. På agendan är Inredia 2.0 dvs hur vi tillsammans kan utveckla mötesplatsen, Möbeldagarna 5-6 oktober samt information från ett forskningsprojekt som på olika sätt undersökt möbeldesign för äldre.

 • Ljusvandring i Tibro 18 oktober 2018

  Ny funktion för att anmäla evenemang

  8 april 2019 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  För att ha en chans att synas på infartsskyltarna utmed väg 49 behöver man dels uppfylla ett antal kriterier men framför allt anmäla sitt evenemang och lämna korrekta & kompletta uppgifter. Nu finns det ett nytt smidigt sätt att lämna uppgifter!

 • Café Starta och Driva eget

  Café Starta Eget 25 april

  8 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Café start eget 25 april är något för dig som har en idé om som du vill förverkliga eller som bär på tankar om att starta ditt eget företag! Ta chansen - få inspiration, information och träffa massor av människor som kan hjälpa dig ta nästa steg!

 • Bidrag sommarlovsaktiviteter

  8 april 2019 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro

  Regeringen har beslutat att även 2019 fördela pengar till Sveriges kommuner för att anordna gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga mellan 6-15 år.

 • Centrumstädning 2019

  4 april 2019 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Föreningspoolen involveras i arbetet med att hålla Tibros centrum rent och snyggt under helgerna. Städningen är tänkt att starta v. 17 och sedan pågå fram till v. 41. Intresserade föreningar och fastighetsägare är varmt välkomna att höra av sig!

 • Avtal för löpande bygg- och underhållsarbeten

  Upphandling av löpande bygg- och underhållsarbeten

  2 april 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Driver du eller företräder du ett företag som är intresserade av att leverera bygg- och underhållstjänster till kommunen? 9 april kl. 17.00 arrangerar Tibro kommun en informationsträff på Inredia kring kommande leverantörsavtal för löpande bygg- och underhållsarbeten.

 • Tibrofrukost på Olssons Fiske 190327

  Tibrofrukost i Sveriges största fiskebutik

  28 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  70 personer tog plats på Olssons Fiske för att äta god frukost och lyssna på möjligheterna med att ta emot praktikanter och att använda sig av praktikplatsen.se samt få ta del av väldigt intressanta företagsresor från Billigamobilskydd och Olssons Fiske m.m.

 • Hur skulle en kommunal gymnasieskola påverka ditt företag?

  27 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Om du vill bli kontaktad för att i enkätform lämna dina tankar så kan du lämna dina kontaktuppgifter här.

 • INREDIA:talks 19:1 Att planera Rurbana miljöer

  21 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  29 mars 12.30-13.00 inleder vi en serie korta föreläsning under ämnen som alla inryms under parollen "vi skapar miljöer som sticker ut". Först ut är Nils Björling, arkitekt, universitetslektor och forskare från Chalmers arkitektur och samhällsbyggnadsteknik och Tibro kommuns stadsarkitekt Leif Ahnland.

 • Handlarfrukost på Inredia med fokus på centrum och handelsutveckling

  14 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  22 personer deltog i året andra frukost för handel och besöksnäringen. Mattias pratade om essensen i handelsutredningen och stadsarkitekten Leif Ahnland visade bilder och pratade stadsutveckling.

 • Landsbygdslunch på Kråkhult

  Nätverksträff för landsbygdsföretagare med lapp på luckan

  4 mars 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  42 personer närvarade på nätverkslunchen för landsbygdsföretagare hos Per-Ola Widerfalk på Kråkhults gård. Mattias Peterson presenterade sig själv och sitt uppdrag. Åke Wallberg pratade om granbarkborren. Tommy Abrahamsson pratade drönare och Per-Ola berättade om sin mångfacetterade verksamhet och bjöd givetvis på flera spännande berättelser kring några av de tusentals föremål som finns i gårdens samlingar. Millners stod för den välsmakande lunchen

 • UF-Mässa på Arena Skövde 7-8 mars

  UF-Mässa 7-8 mars i Arena Skövde

  28 februari 2019 | NYBOSKOLAN, Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro

  Kom och träffa Skaraborgs nya generation av entreprenörer när alla UF-företag bjuder in till mässa på Arena Skövde 7-8 mars!

 • Nominera till Unga landsbygdspriset i Väst

  28 februari 2019 | Näringsliv, arbete och etablering

  Nominera en ung företagare som du tycker gör ett fantastiskt arbete till att vinna Unga landsbygdspriset 2019 och 25.000kr i prispengar!

Fler nyheter hittar du här

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies