Friluftsliv och motion

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

I Tibro kommun finns fina områden för friluftsliv och motion, framförallt Rankåsområdet och Örlenområdet.

Rankås inbjuder till många olika aktiviteter inom friluftsliv som löpning, stavgång, cykling, promenader, vandring och digital tipspromenad med mera. 

Örlenområdet har tre friluftsbad: Örlenbadet, Campingbadet och Fagersannabadet. Sjön Örlen har förbindelse med Viken och Göta Kanal, vilket gör det möjligt att göra spännande kanotturer.

Prästberget ligger intill Örlenbadet. Det är en oerhört vacker plats. Ett besök på våren i april-maj, när täta mattor av blåsippor, gullvivor och liljekonvalj står i blom rekommenderas.

Nyheter Friluftsliv och motion

 • Runda rummet på biblioteket

  Avvikande öppettider Tibro bibliotek

  21 september 2023 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Under v.40, måndag 2 oktober till och med lördag 7 oktober, håller Tibro bibliotek stängt. Det innebär även att sagostund måndag 2 oktober är inställt. Biblioteket är stängt denna vecka på grund av omflytt och renovering.

 • Ungdomar på fritidsgården på Fågelvik i Tibro

  Nya fritidsgården invigd

  12 september 2023 | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro, Fågelvikskolan

  Tisdagen den 5 september invigdes Tibros nya fritidsgård, som är belägen i den nyrenoverade Fågelvikskolan. Ett fyrtiotal ungdomar var med på invigningen, som fritidschefen Marcus Blåder och kultur- och fritidsnämndens ordförande Torbjörn Andersson höll i. Hör Marcus berätta om de nya lokalerna och ta del av vad de deltagande ungdomarna tycker om dem.

 • Invigning av Fågelvikskolan

  Fågelvikskolan invigd

  30 augusti 2023 | Barnomsorg och utbildning, Kultur, fritid och idrott, Tibro kulturskola, Fågelvikskolan, Fågelviksbygget

  Fredagen den 25 augusti invigdes nya Fågelvik där Tibros nya högstadieskola, kulturskola, fritidsgård, anpassade grundskola och introduktionsprogrammet nu finns tillsammans med kommunens bibliotek. Ta del av vad som hände under invigningen och hör ansvariga politiker, chefer och elever ge sin syn på de nya lokalerna.

 • Fågelviksbygget i juli 2023

  Följ med på husesyn i snart färdiga Fågelvikskolan

  14 juli 2023 | Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Kultur, fritid och idrott, Fågelviksbygget

  Ombyggnationen av Fågelvikskolan till ny högstadieskola, kulturskola och fritidsgård är i det närmaste färdig. Endast mindre justeringar återstår och överflyttningen av möbler, annan inredning och skolmaterial pågår för fullt. Följ med arbetsledaren Tobias Bromander på husesyn i de snart färdiga lokalerna och hör honom berätta hur bygget har fungerat. Se vår film eller läs vår artikel om byggprojektet.

 • Barn och ungdomar testar Tibros pumptrack vid invigningen den 10 juli 2023.

  Tibros pumptrack invigd med tal och åkarglädje

  10 juli 2023 | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

  Det blev full fart i Tibros pumptrack direkt när den invigdes den 10 juli. Efter invigningstal av kommunalrådet Jan Hanna och kultur- och fritidsnämndens ordförande Torbjörn Andersson och obligatorisk bandklippning tog sig barn och ungdomar i olika åldrar runt banan med stor koncentration och uppenbar rörelseglädje. Här kan du se en film och läsa om vad som hände under invigningen.