Integration

Information om integration

Vill du veta hur integrationen fungerar i Tibro? Har du frågor och funderingar om integration? Här hittar du information om viktiga begrepp samt svar på de vanligaste frågorna om integration.

Ny i Sverige - ny i Tibro

Välkommen till Tibro. Vi hoppas att du kommer trivas hos oss. Tibro är ett samhälle som präglas av föreningsliv och vi vill att alla som bor här ska känna sig som en del av Tibro. Tibro kommun ansvarar för vuxna och barn som fått uppehållstillstånd och för ensamkommande barn. Här finns information om den service som kommunen erbjuder.

Kulturvän Tibro

Kulturvän Tibro syftar till att främja vänskap och kulturell förståelse mellan nyanlända och etablerade invånare i Tibro. Kulturvän Tibro ger dig ny vänskap, nya perspektiv på livet och mer kulturell förståelse.

Ensamkommande barn

2015 anlände ca 35 000 barn till Sverige utan vårdnadshavare, så kallade ensamkommande barn. Några av dessa anvisades via Migrationsverket till Tibro kommun för att kommunen ska ansvara för boende och omsorg för dem.

Nyheter

 • Välkommen på hälsoaktiviteter

  4 september 2018 | Barnomsorg och utbildning, Integration och mångfald, Kultur, fritid och idrott

  Olika delar av Tibro kommun har gått ihop för att uppmärksamma hälsa på olika sätt under en månads tid. Hos de olika verksamheterna kommer ni få testa på bland annat avslappning, laga mat och få annan information om hälsa.

 • Röstkort 2018.

  Förstagångsväljare - besök informationskvällen om valet

  14 augusti 2018 | Kommun och politik, Integration och mångfald

  Välkommen till Skattegårdslokalen, Marsgatan 7, den 30 augusti mellan 18.00-20.00 för att få svar på dina frågor om det allmänna valet den 9 september.

 • Sommarfest med Sean Banan & utomhusbio!

  16 juli 2018 | Integration och mångfald, Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro

  Lördagen 21 juli är det är det stor sommarfest för hela familjen på Ånaplan. Konsert med Sean Banan med start kl. 17:00 och utomhusbio med start kl. 19:00. Ta med dig picknick-korgen och alla du känner!

 • Fem kvinnor med budskapet Vi gillar olika på sina händer.

  Tibro, Hjo och Karlsborg gör gemensam satsning mot vardagsrasism

  2 juli 2018 | Integration och mångfald

  Hjo, Tibro och Karlsborg har fått nästan 1,4 miljoner kronor från Länsstyrelsen i Västra Götalands län för ett projekt mot vardagsrasism som kommer att starta under hösten.

 • Ansök om integrationsmedel

  22 maj 2018 | Integration och mångfald

  Nu kan föreningar, organisationer, företag och kommunens verksamheter söka pengar till integrationsfrämjande insatser. Pengarna ska användas till projekt som ska bidra till mer bestående förändringar eller förbättringar.

 • Drop-in i receptionen med språkstöd

  11 januari 2018 | Integration och mångfald

  Integrationsassistenten Rami kommer ha Drop-in i kommunens reception onsdagar 08.00-10.00. Han kan hjälpa dig som behöver språkstöd i arabiska eller engelska med kommunala frågor exempelvis blanketter eller andra frågor.

Fler nyheter

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies