Sommarsimskola

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till biblioteket följande tider:

Måndag: 10.00-16.00
Tisdag: 10.00-19.00
Onsdag: 10.00-19.00
Torsdag: 10.00-19.00
Fredag: 10.00-16.00
Lördag: 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Barn som simmar mot Fläskön i sjön Örlen

Sommarsimskola erbjuds barn födda 2017 och tidigare och genomförs under sommarlovets tre första veckor - vecka 25, 26 samt 27.

Sommarsimskola - anmälan är öppen!

Anmälan sker via Tibro kommuns bokningssystem Rbok. Grupperna har ett maxantal på 12 barn då detta är en rekommendation av Svenska livräddningssällskapet för att garantera barnens säkerhet i vattnet. Se till att anmäla i tid för att säkra er plats!  Anmälan är öppen 1/3 till och med 10/6 vid mån av plats i grupperna.

Vid anmälan är det viktigt att ni väljer rätt skola och rätt nivå för ert barn. Läs noga i bokningen vad varje nivå innebär. Exempel: Är ert barn nybörjare och går på Baggebo väljer ni Baggebo nivå 1 och den tiden ni önskar.

Avgifter för de olika nivåerna framgår i anmälan.

Nivåer

Lektionstiden för samtliga nivåer är 60 minuter och fördelas mellan 30 minuter bad och 30 minuter lek/teori. Ta med kläder till båda aktiviteterna.

Barn i nivå 1 och 2 undervisas i Tibro badhus under alla tre veckor. Undervisningen för nivå 3, Silvermärket, Kandidaten samt Magistern sker mellan bryggorna vid Örlenbadet oavsett väder (åska är ett undantag) v. 26 och v. 27.

Nivå 1: Nybörjargrupp som har fokus på att barnen ska tycka om och känna sig trygga i vattnet. Målet är att eleven ska kunna doppa, bubbla, glida och flyta, samt lära sig grunderna i simning. Lektionerna kommer vara i bassängens grunda del. Eleven behöver inga förkunskaper för att delta. 

Nivå 2: För barn som har vana i vatten och kan simma minst 10 meter. Målet för barn i denna grupp är att lära sig bröstsim, ryggsim, vattentramp, hoppa, samt dyka. Stort fokus kommer läggas vid simteknik och mängdträning. Lektionerna kommer att vara både på den grunda och djupa delen av bassängen.

Nivå 3: Järn/brons-grupp för barn som har god vana i vatten och kan simma minst 50 meter bröstsim och 25 meter ryggsim. Målet för barn i denna grupp är att ta järn- respektive bronsmärket. Barnet kommer få simma, flyta, hoppa och dyka i de olika utmaningar som en sjö innebär. De kommer även få testa på livräddning och lära sig de första punkterna av bad- och båtvett. 

Silvermärket: För barn som kan simma 300 meter bröstsim samt 150 meter ryggsim på djupt vatten. Barnet ska ha tagit bronsmärket. Barnet kommer få simma, flyta, längddyka och djup-dyka i de olika utmaningar som en sjö innebär. Dessutom kommer barnet genomföra klädflyt, livräddning och lära sig punkterna 1-6 av bad- och båtvett.

Kandidaten: För barn som kan simma minst 600 meter bröstsim samt 300 meter ryggsim på djupt vatten. Barnet ska ha tagit silvermärket. Barnet kommer få simma, flyta, längddyka och djup-dyka i de olika utmaningar som en sjö innebär. De kommer även få testa på klädflyt, livräddning, lära sig punkterna av bad- och båtvett samt hoppa från hopptornet.

Magistern: För barn som kan simma minst 1000 meter bröstsim samt 500 meter ryggsim på djupt vatten. Barnet ska ha tagit kandidaten. Barnet kommer få simma, flyta, längddyka och djup-dyka i de olika utmaningar som en sjö innebär. De kommer även få testa på klädflyt, livräddning, lära sig punkterna av bad- och båtvett samt hoppa från hopptornet.