Kultur i Tibro

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. Kommunen arrangerar sagostunder, konserter, konstutställningar, författarbesök och föredrag i nära samarbete med skolor, föreningar och studieförbund. Tillsammans förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Tibro kulturstipendium

Kulturstipendiet är avsett att uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden. Varje år delar Kultur- och Fritidsnämnden ut ett kulturstipendium för att uppmärksamma personer som arbetar med kultur i Tibro. Stipendiaten ska ha anknytning till Tibro.

Lokal och nationell konst

Utställningar med både lokal och nationell karaktär visas i Tibros olika utställningslokaler. Utställningsytan på Tibro bibliotek visar upp ett varierat utbud av både konst och hantverk. Allt ifrån den unga konst- och hantverksscenen till etablerade och välkända aktörer.

I samarbete med Tibro konstförening visas skiftande utställningar av nutida konst på Atelje Blocking.
Tibro kommun äger en stor konstsamling som är placerad i kommunhuset, på äldreboenden, skolor, biblioteket och i andra kommunala verksamheter.

Teater i Tibro

Under åren har flera etablerade gästspelsscener nyttjats i Tibro. Bland de scener som har använts är Forum, Runda Rummet på Tibro bibliotek, Biografen Vintergatan och Tibro Folkets Park. 

Film i Tibro

På biograf Vintergatan i Tibro visas både nya och gamla filmer. Biografen drivs av föreningen Tibro Film och Teater. Föreningen har en egen hemsida där man kan boka/köpa biljetter och se kommande program.

Nyheter Kultur

 • Gata- och parkchefen Mikael Iregren och samhällsbyggnadschefen Gunnar Carlsson på stationsområdet som kommer att omvandlas till en gräsmatta våren 2024.

  Nu läggs grunden för nya stationsområdet

  21 mars 2024 | Byggnation, boende och miljöskydd, Kultur, fritid och idrott

  I vår startar arbetet med att utveckla stationsområdet i centrala Tibro. Som ett första steg kommer Järnvägsparken göras större genom att en gräsmatta anläggs på spårområdet mellan stationshuset, Bangatan och Centrumgatan, samtidigt som ett par nya gångstråk skapas över den tidigare banvallen. Åtgärderna är en del i kommunens arbete med att förverkliga centrumutvecklingsplanen, som antogs av kommunfullmäktige i februari i år.

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Fotoutställning på Tibro museum

  19 mars 2024 | Kultur, fritid och idrott

  Välkommen att besöka en ny utställning på Tibro museum. Utställningen, med namnet Bilder av ett gåtfullt förflutet, består av fotografier av Nicklas Sjölund Larsson, som hämtar inspiration från spår av vår tidiga historia som finns i vårt kulturlandskap.

 • Takkronan i Ransbergs skola - äkta trähantverk av elever på Tibro Hantverksakademi

  18 januari 2024 | Barnomsorg och utbildning, Kultur, fritid och idrott, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Över den stora gradängtrappan i den nybyggda skolan i Ransberg hänger en iögonfallande takkrona som kommit till genom ett samarbete mellan arkitekten Mark Sevedstam och elever på Tibro Hantverksakademi. Se filmen om hur den unika armaturen kom till, hur den är utformad och varför den ser ut som den gör.

 • 2023 blev ett händelserikt år

  5 januari 2024 | Kommun och politik, Kultur, fritid och idrott

  När 2023 var till ända kunde Tibro kommun summera ett händelserikt år. Det blev invigningarnas år med invigningen av Fågelvikskolan som kronan på verket. Se filmen om 2023!

 • Konstverk invigdes i Tidåkrarondellen

  19 oktober 2023 | Kultur, fritid och idrott

  ”Det är här det händer”, sa Torbjörn Andersson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, när han och Ann Ohlsson, ordförande i kommunfullmäktige, invigde konstinstallationen Hej Tibro på Tidåkrarondellen. ”Det är ett konstverk som väcker känslor och konst ska ju beröra eller uppröra”, menade Ann Ohlsson.