Konfiguration av appen Microsoft Authenticator

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Samtliga politiker behöver aktivera sitt konto i en app som heter "Microsoft Authenticator" för att kolla mail, kalender eller använda Teams i mobil eller iPad.

Så här laddar du ned appen

Ladda ner appen Microsoft Authenticator från Google Play eller App-store och logga in i appen. Detta kan göras antingen i valfri iPad eller mobil. Sedan kan du åter kolla mail, kalender och använda surfplattan för Teams. 

Läs mer om hur du gör här: Konfiguration av appen Microsoft Authenticator (skovde.se).  

Vilket stöd och support kan du få? 

Om du försökt med guiden men vill ha hjälp ändå går det självklart bra att kontakta Servicedesk IT, telefon 0500-49 85 01.

Varför behöver detta göras?  

På grund av cybersäkerhetsincidenter har MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) gått ut med tydliga riktlinjer som listar ett antal åtgärder som behöver göras för att uppnå en god cybersäkerhet. Den viktigaste uppmaningen är att aktivera multifaktorsautentisering för de system som är nåbara från internet.

Vad är multifaktorsautentisering? 

Multifaktorsautentisering kallas också MFA och ger en inloggning med högre säkerhet. Som användare identifierar man sig så att det blir större säkerhet kring att det verkligen är du som användare som loggar in, ungefär som ett bank-id.