Praktikplatsen.se

Telefon
0504-18000

E-post
kompetenscenter@tibro.se

Besöksadress
Järnvägsgatan 17 543 50 Tibro

En digital resurs för att underlätta obligatorisk prao i grundskolan!

Är du en av Tibro kommuns arbetsgivare som är intresserad av att visa upp ditt företag eller verksamhet för framtidens arbetskraft? Tänkte väl det! Då ska du ta chansen att lägga upp din annons i det gemensamma systemet praktikplatsen.se.

Praktikplatsen.se är en digital resurs som är gemensamt för Skaraborgs kommuner och hanterar prao för elever i årskurs 8 och 9 i grundskolan. Och det är i praktikplatsen.se som våra elever på Nyboskolan gör sina val till vilken arbetsplats de är intresserade av att göra sin prao på.

Fördelar som du som arbetsgivare får i praktikplatsen.se

  • Möjlighet att marknadsföra dig för framtidens arbetskraft
  • Tydligt informationsflöde
  • Tydliga kontaktytor
  • Framförhållning
  • Enkelt
  • Kostnadsfritt

Syftet med prao är att eleverna ska få kunskaper om arbetslivet inför kommande studie- och yrkesval. Prao har varit ett obligatoriskt inslag i elevernas utbildning sedan 2018!! Vi behöver hjälpas åt i Tibro för att hitta platser åt våra elever.

Vill du som arbetsgivare kunna anställa rätt kompetens i framtiden? Ett sätt att göra det möjligt är att visa upp ditt företag på praktikplatsen.se

Mer information finns på Utbildning Skaraborg: Praktik - en viktig del av utbildningen

Kontakta Rose-Marie Persson, studie- och yrkesvägledare i Tibro kommun, så ordnar vi så att just ditt företag eller verksamhet blir synligt i praktikplatsen.se och att eleverna får komma till er och göra sin viktiga praktik.

Du kan göra en intresseanmälan och erbjuda PRAO-platser i Tibro Kommun genom att fylla i ett webbformulär.