För partier - Utläggning av valsedlar i vallokaler och röstningslokaler

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Valnämnden i Tibro kommun ansvarar för att det i alla vallokaler och röstningslokaler finns valsedlar för de partier som vid något av de två senaste valen till Europaparlamentet har fått mer än en procent av rösterna i hela landet.

I år är detta Arbetarepartiet Socialdemokraterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet de gröna, Moderaterna, Piratpartiet, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Värdigt liv. 

Valnämnden i Tibro kommun har därutöver beslutat följande:

  • att övriga anmälda partier som vill lägga ut sina valsedlar ska lämna dessa till en röstmottagare som sorterar in valsedlarna i alfabetisk ordning i valsedelstället,
  • att röstmottagarna ansvarar för ordningen även för övriga anmälda partiers valsedlar och för att fylla på dem i valsedelställen, så länge det finns valsedlar att tillgå i röstnings- eller vallokalen. Partierna kommer inte att meddelas om valsedlarna tar slut,

Detta innebär att partier som inte har rätt att få sina valsedlar utlagda av valnämnden själva får lämna sina valsedlar i röstnings- och vallokalerna. Valsedlarna ska då lämnas till en röstmottagare, som sorterar in valsedlarna i valsedelstället. Röstmottagarna kommer att ha information om vilka partier som är anmälda till valet och därmed får ha sina valsedlar röstnings- och vallokalerna.

Valsedlar till förtidsröstningen kan lämnas till röstningslokalen Allégården, lokalerna Nova och Luna, samt röstningslokalen biblioteket tidigast den 22 maj från kl. 9.40. Valsedlar till vallokalerna kan lämnas på valdagen den 9 juni från kl. 7.30.

Tibro kommuns vallokaler och röstningslokaler samt öppettider hittar du här.