Ransbergs skola

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Ransbergs skola

Ransbergs skola ligger i en vacker miljö strax utanför Tibro vid sjön Örlen. Här finns förskoleklass, grundskola årskurs 1-6 och fritidshem.

Skolan ligger mitt i naturen med skogen inpå knutarna, här finns våra uteklassrum och vattnet nära intill.

På Ransbergs skola tror vi på styrkan i att bidra till varandras utveckling med eleven i centrum. Elevernas trygghet och ett inkluderande arbetssätt är a och o på vår skola, så att varje elev får känna glädje och lust över att gå till skolan.

Ransbergs skola präglas av mycket lek och aktivitet med en berikande utomhusmiljö med unika möjligheter för att stärka lärande. Vi möter våra elever med ledorden lärande, trygghet och glädje som grund och alla elever är allas elever.

 

Aktuellt

 • Flyttning från Ransbergs skola

  Nu går flyttlassen från Ransbergs skola

  8 juli 2021 | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Nu töms Ransbergs skola på möbler och utrustning inför rivningen i september. Sedan midsommarveckan har flyttkarlarna Johan Berg, Nour Altaowel och Sahar Alkafarna burit och lastat möbler och flyttkartonger och kört flyttlass på flyttlass från Ransberg till Smulebergsskolans gamla lokaler.

 • Sista skolavslutningen på Ransbergs skola

  Sista skolavslutningen på Ransbergs skola

  14 juni 2021 | Ransbergs skola

  Sång, dans, tal, rosutdelning och utspring. Det blev en festlig inramning på den sista skolavslutningen i Ransbergs gamla skola den 10 juni. Till hösten rivs skolan och i januari 2024 väntas en helt ny skola tas i bruk på samma plats som den gamla.

 • Kulturhistorisk inventering på Ransbergs skola

  Kulturhistorisk inventering på Ransbergs skola

  2 juni 2021 | Kultur, fritid och idrott, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

  Ransbergs skola har en intressant historia, som nu ska bevaras för framtiden. Inför rivningen av skolan genomförs en kulturhistorisk inventering. Se filmen där Tibros antikvarie Martin Toresson och byggnadsantikvarien Roberth Olofsson berättar om hur och varför den här inventeringen genomförs.

 • Barn som åker rutschkana.

  Ransbergspersonal besöker nya elever på förskolan i maj

  17 maj 2021 | Ransbergs skola

  Under maj månad kommer förskolläraren Rose-Marie Edman och fritidspedagogen Ann-Sofie Törnqvist att besöka alla barn som ska börja i förskoleklassen och på fritids i Ransbergs skola i Tibro i höst under uteleken på deras förskolor.

 • Barn som sitter och läser böcker i Baggeboskolans ljusgård.

  Fritids i Tibro från den 5 juli

  17 maj 2021 | Ransbergs skola

  Från och med den 5 juli erbjuds alla barn som är på fritids på Ransbergs skola fritidsplats på Baggeboskolan. Personal från Ransberg kommer att finnas på plats i de nya lokalerna. Ransbergs fritids drar igång sin verksamhet i lokalerna på Nya Smulebergsskolan från och med måndagen den 9 augusti.

Fler nyheter