Om Baggeboskolan

Telefon
0504-18000 (Växeln)

Telefontider
Mån-tors kl. 07.30-16.00 Fre 07.30-13.00

E-post
bun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Baggeboskolan i Tibro är en skola för 540 elever, från förskoleklass till årskurs 6 med särskola, som präglas av ledorden trygghet, glädje och lärande – och av Tibros möbel- och inredningstraditioner. Skolan byggdes 2018-2020 och togs i bruk hösten 2020.

Val av färg och form. Möbler och inredning. Skolgårdslandskapet och lekredskapen. Baggeboskolans inom- och utomhusmiljöer har vuxit fram i ett samspel mellan arkitekter, pedagoger, elever och övrig personal på skolan och företagen som varit delaktiga i bygget. De har utgått från framgångsfaktorer för trivsel och lärande, vad som behövs för att skapa en trygg och bra arbetsmiljö för alla på skolan.

Skola i två plan med sju hemvister

Baggeboskolan har en total yta på 9 300 kvadratmeter i 2 plan med 7 hemvister. I varje hemvist finns basrum, grupprum och gemensamma ytor. I de yngre elevernas hemvister bedrivs både skol- och fritidsverksamhet.

Hemvisterna ligger i en ring runt en ljusgård som binder samman skolan. I skolan finns hårda, mjuka och blöta ateljéer, ett mediatek med en grotta för gemensamma projekt, en restauranglik matsal och en fullstor idrottshall som är byggd för att användas av många olika idrottsföreningar.

Utsmyckning, möbler och inredning med Tibroanknytning

Skolans möbler och inredning är till stor del tillverkade av Tibroföretag och både trädetaljerna på husfasader och väggar och den konstnärliga utsmyckningen har en tydlig koppling till Tibros levande hantverkstraditioner.

Baggeboskolan är en modern skola med en tydlig identitet i lek- och lärmiljöer, miljöer byggda för att ge trygghet, glädje och ett lustfyllt lärande.

  • Läs mer om byggnationen av Baggeboskolan - och se bilder och filmer om skolbygget och om skolrestaurangen, idrottshallen och den konstnärliga utsmyckningen!