Sista skolavslutningen på Ransbergs skola

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

14 juni 2021

Ransbergs skola

Sång, dans, tal, rosutdelning och utspring. Det blev en festlig inramning på den sista skolavslutningen i Ransbergs gamla skola den 10 juni. Till hösten rivs skolan och i januari 2024 väntas en helt ny skola tas i bruk på samma plats som den gamla.

Elever, personal och föräldrar till skolans sjätteklassare hade samlats på gräsmattan i trädgården framför skolan för att fira in sommarlovet - och ta farväl av sin gamla skola. 

Skolavslutningen inleddes med att skolans årskurs 6-elever tågade fram till  terassen framför den gamla skolbyggnaden från 1890 med en fanbärare i täten. Därefter stämde alla in i nationalsången och Den blomstertid nu kommer. Skolans kamratstödjare premierades för sina insatser, liksom elevrådets ordförande och sekreterare. Alla skolelever bjöd på en festlig sommarkanon under ledning av Rosa Edman och Frida Johansson. Sedan var det dags för tal.

Högtidligt, pirrigt - och lite vemodigt

- Det har varit ett speciellt år. Både på grund av pandemin och för att det är vårt sista år på den här skolan. Det är med blandade känslor av glädje och vemod som jag tar farväl av er för detta läsår, framhöll skolans rektor Christopher Nilsson.   

Inför skolavslutningen beskrev några av skolans elever sina känslor inför det som väntar:

- Det känns lite coolt men konstigt att vara de sista eleverna på den här skolan. Men det blir också roligt att bli de första eleverna på en helt ny skola, konstaterade årskurs 2-eleverna Harry och Stella.

- Det är lite pirrigt, både med sommarlov och en ny skola i höst, menade deras klasskamrat Linnea.

"Vi gör det här tillsammans"

På Ransbergs skola sätter man stort värde i att göra saker tillsammans och det märktes på många sätt under skolavslutningen. Eleverna i förskoleklassen och årskurs 1 fastslog att vi är oslagbara tillsammans i sången Regnbågens barn. Både barn och personal dansade loss i Alvaro Estrellas glada melodifestivallåt Baila Baila. Och Christopher Nilsson pratade sig varm om det gemensamma lärandet på skolan:

- Vi gör det här tillsammans, som ett lag. Ni lär er av oss, men vi lär oss också mycket av er. Att vara med er, det är det roligaste vi har, så fortsätt sprida er glädje, sa han till eleverna.

Det sattes lite extra fokus på årskurs 6-eleverna under avslutningen. De fick ta emot varsin ros ur Christophers hand, han önskade dem lycka till på sin nya skola och så avslutades hela skolavslutningen med att de sprang ut mellan skolans personal och övriga elever som stod på led och applåderade. 

Ser fram emot ny skola

Till hösten flyttar Ransbergs skola tillfälligt in i Smulebergsskolans lokaler i Tibro och till vårterminen 2024 ska en ny skola stå färdig att tas i bruk.

- Jag förstår att det finns de som tycker att det är sorgligt att den gamla skolan rivs, men det är fantastiskt att kommunen satsar på en ny skola här på landsbygden. En skola som vi får vara med att forma, säger läraren Helen Carlsson.