Tibro Trätekniskt Center (TTC)

Telefon
0504-18000

E-post
kompetenscenter@tibro.se

Besöksadress
Järnvägsgatan 17 543 50 Tibro

Kontakter

TTC utbildar inom träindustrin. Här finns exempelvis utbildningar till specialsnickare, CNC-operatör och ytbehandlare.

Yrkesutbildning inom Komvux

Trä är ett fantastiskt material. Det är ett vackert, levande, förnybart och formbart material. Trä är en av våra viktigaste resurser för framtiden.

Under utbildningen till verkstadssnickare/maskinsnickare inom träteknik, kommer du få lära dig arbeta med de flesta och mest förekommande maskiner och metoder som används i tillverkningen av möbler och inredningar. Du kommer att få med dig de grundkunskaper och färdigheter som trä- och möbelindustrin efterfrågar.

För att du ska få ännu mer inblick i hur arbete inom trä- och möbelindustrin fungerar ingår det APL (praktik) i utbildningen. APL är ett viktigt inslag i utbildningen. Det kan vara din första kontakt med en kommande arbetsgivare och/eller en bra referens inför framtiden.

Efter utbildningen kan du arbeta som till exempel maskinoperatör, möbelsnickare, inredningssnickare eller montör.

Utbildningen är cirka 40 veckor vid 100 % studietakt.

Mer information om utbildningen: Industri inriktning träteknik

Mer information om utbildningen: Industri inriktning träteknik - lärling

 

YH-utbildning Produktionsteknik

Jobbar du inom trä– möbel, eller inredningsbranschen och vill höja din kompetens? 

Träcentrums Yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) på 3 terminer är anpassad efter arbetsmarknadens behov av produktionsteknisk kompetens, specifikt för trä, möbel och inredningsföretag.

Utbildningen förbereder dig för en yrkesroll som produktionstekniker, produktionsplanerare, kvalitetstekniker eller produktionsledare inom den tillverkande industrin och ger yrkeshögskoleexamen Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning.

Utbildningsorter är Nässjö och Tibro och utbildningen sker i nära samarbete med din nuvarande eller framtida arbetsgivare. Du som deltagare kan antingen vara någon som redan arbetar i ett företag inom trä, möbel och inredning eller någon som är intresserad av att komma in i en av de viktigaste branscherna i Sverige.

Kontakta oss