Baggeboskolans kök och utemiljöer tar form

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

8 april 2020

Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Baggeboskolan

I februari och mars installerades Baggeboskolans kök, samtidigt som monteringen av skåpsinredning, dörrar och glaspartier med mera fortskred inomhus. Markarbeten pågick under hela vintern till följd av det milda vädret, bland annat har det lagts plattor framför skolans entré och en hel del lekutrustning har satts upp. Bygget fortskred som planerat, trots den pågående Coronapandemin.

Köket på Baggeboskolan har utformats på ett sätt som gör det lättarbetat utifrån de krav som ställs på hygien och antalet portioner som ska lagas i det varje vardag. Förutsättningarna för att laga riktigt god mat finns i det nya köket. Tanken är att tre kockar och ett köksbiträde ska arbeta i köket, som bland annat är utrustat med en VCC, som är ett kombinerat stekbord, gryta och fritös. Det finns rejäla ytor för personalen och gott om plats för att servera flera rätter.

- Köket blir jättebra. Ofta brukar vi få ta de ytorna som blir över i en byggnad. Här har vi varit delaktiga i utformningen av storköket från början,  fastslår Niclas Elwing Saxius, som är enhetschef på Tibro kommuns måltidsavdelning. 

Montering, installationer, målning och golvläggning

Inomhus har det arbetats för fullt med skåpssnickerier som bänk- och väggskåp, målning, mattläggning, plattsättning, undertaksmontering, montering av dörr- och glaspartikarmar och golvlister samt kakling och installation av WC-stolar och handfat i toaletterna under vintermånaderna.

Skolans hiss har monterats och elentreprenören har gjort de sista installationerna inuti väggar och på de färdiga väggarna samt monterat armaturer i undertaksplattorna. De invändiga arbetena väntas färdigställas i april. I början av maj påbörjas de samordnade provningarna av skolans installationer såsom ventilation, rör, el och styr.

Under april färdigställs sporthallsgolvet och resultattavlor och gymnastikutrustning monteras i sporthallen. Lastbryggan, som använts för att transportera material till och från plan 2, tas bort vilket gör att de sista utvändiga metallpartierna på skolbyggnaden kan monteras.

Montering av lekutrustning och plattsättning utomhus

Markarbetena har pågått under hela vintern eftersom det har varit så milt. I februari arbetade fem markarbetare och två maskinförare för fullt med skolgården. Lekutrustning har monterats upp och det har lagts plattor framför skolans huvudentré.