Tibro kommuns nyheter

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Filtrera
  • Unga Tibrobor fick tycka till om gång- och cykelstråk vid Baggebo

    | Kommun och politik, Byggnation, boende och miljöskydd, Trafik och teknisk service, Baggeboskolan

    I slutet av april fick en grupp förskolebarn på Ängens förskola och en grupp årskurs 4-elever på Baggeboskolan lämna förslag på hur ett aktivitetsstråk vid gång- och cykelvägen mellan Hörnebo och Baggeboskolan skulle kunna utformas. De unga Tibroborna hade många goda idéer om vad som behöver göras för att det aktuella området ska bli både finare och roligare att vistas i.

  • Så arbetar det skolsociala teamet

    | Omsorg och stöd, Baggeboskolan, Fågelvikskolan

    Det skolsociala teamet är en nystartad satsning med syfte att minska problematisk skolfrånvaro i årskurs 4-9. Satsningen är ett samarbete mellan barn- och utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen. Teamet består av Daniel (till vänster) och Sebastian (till höger) och målsättningen är att problematisk skolfrånvaro helt ska försvinna.

  • Kraftsamling för att hjälpa barn och vårdnadshavare

    | Barnomsorg och utbildning, Omsorg och stöd, Häggetorpsskolan, Ransbergs skola, Baggeboskolan, Ung i Tibro, Fågelvikskolan

    Tibro kommun och Närhälsan har under hösten bildat en gemensam grupp, SAMBU-teamet, för att förbättra möjligheterna att ge stöd och förebygga problem där barn och unga är inblandade. En viktig uppgift för SAMBU-teamet är att informera vårdnadshavare om vad det finns för möjligheter att få hjälp och se till att de insatser som erbjuds samordnas.