Samarbete och utveckling för Tibros bästa!

Närbild på en lastbil från Lastbilscentralen, LBC, i Tibro.Närbild på Tibroföretaget Offeccts prisade sittmöbel Fly, designad av den franske topdesignern Patrick Norguet. Foto: Mikael Ljungström

Samverkan är något av ett honnörsord i Tibro. Här arbetar kommunen, företagen och andra samarbetspartners tillsammans för att utveckla det lokala näringslivet och för att så många Tibrobor som möjligt ska ha ett arbete.

Entreprenörsandan är stark i Tibro. I kommunen finns över 400 företag i 170 branscher. Av dem arbetar cirka 60 företag med tillverkning, design, försäljning och distribution av möbler samt möbel- och inredningsutbildning. Tibro är Sveriges Möbelcentrum med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik.

I Tibro har kommunen och företagen en gemensam strategi för hur näringslivet ska utvecklas. Tillväxt Tibro ska stödja både nya och etablerade företag och aktivt arbeta för att få fler i arbete.

 

Nyheter

Inredia Sommarjobbsmässa på Inredia 25 februari 2015-01-20 Onsdagen den 25 februari kl. 14.00-17.00 arrangerar Tibro kommun och Arbetsförmedlingen en mötesplats för arbetsgivare och arbetssökande. Temat är sommarjobb och du är varmt välkommen! Bild på yrkesinspiratörerna 8 fantastiska yrkesinspiratörer berättade sin historia 2014-12-17 En inspirerande kväll för de som tagit chansen för att få lite information och inspiration kring olika yrken såsom kundtjänstmedarbetare, produktutvecklare, egenföretagare, lärare, undersköterska, jurist, kock, resturatör, svetsare och ytbehandlare. Yrkesinspirationskväll Yrkesinspirationskväll på Inredia 16 december 2014-12-05 Tisdagen den 16 december kommer flera personer från olika yrkeskategorier till Inredia och berättar om sitt arbete och "resan till" sitt yrke. Kvällen startar kl. 17.00 och avslutas runt 20.00. Kom och lyssna, få information och bli inspirerad! Kvällens konferencier, Torbjörn Borg, anländer på flaket på till elbil, intar scen och välkomnar de 200 gästerna på sitt underfundiga sätt. Stefan Anderberg utsågs till årets företagare på välbesökt näringslivsgala 2014-11-28 Den 13 november arrangerades årets näringslivsgala i Tibro. Närmare 200 personer hade samlats i Swedwoods tidigare lokaler för att mingla, äta gott, umgås och fira årets pristagare. Stefan Anderberg på SMEA Produktion AB utsågs till årets företagare. Fler nyheter
Sidansvarig: Christina von Brömssen Publicerad: 2014-09-01 Skriv ut