Samarbete och utveckling för Tibros bästa!

Närbild på en lastbil från Lastbilscentralen, LBC, i Tibro.Närbild på Tibroföretaget Offeccts prisade sittmöbel Fly, designad av den franske topdesignern Patrick Norguet. Foto: Mikael Ljungström

Samverkan är något av ett honnörsord i Tibro. Här arbetar kommunen, företagen och andra samarbetspartners tillsammans för att utveckla det lokala näringslivet och för att så många Tibrobor som möjligt ska ha ett arbete.

Entreprenörsandan är stark i Tibro. I kommunen finns över 400 företag i 170 branscher. Av dem arbetar cirka 60 företag med tillverkning, design, försäljning och distribution av möbler samt möbel- och inredningsutbildning. Tibro är Sveriges Möbelcentrum med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik.

I Tibro har kommunen och företagen en gemensam strategi för hur näringslivet ska utvecklas. Tillväxt Tibro ska stödja både nya och etablerade företag och aktivt arbeta för att få fler i arbete.

 

Nyheter

Speedmeeting för unga arbetssökande på Inredia den 27 november 2013. Speedmeeting för unga på Inredia 2014-09-02 Den 18 september blir Inredia återigen en arena för möten mellan arbetssökande och arbetsgivare. Vi uppmanar alla unga arbetsökande att ta chansen! Det är både möbelfabriker och mindre hantverksföretag som har öppet under möbeldagarna. Foto: Christina von Brömssen Möbeldagar med fabriksförsäljning och fabriksvisning sista helgen i september 2014-08-20 Den 27-28/9 är det möbeldagar med fabriks- och butiksförsäljning på Tibros möbel- och inredningsföretag. Tibros besöks- och inredningscentrum Inredia är öppet under både lördagen och söndagen. På lördagen är det fabriksvisning på Möbeldesign. Magnus Thomson, årets centrumutvecklare i Sverige, och Maria Dahlbom och Susanne Forsberg som också var nominerade till utmärkelsen. Foto: Centrumutvecklare.se Magnus Thomson - årets centrumutvecklare i Sverige 2014-05-23 Tibro kommuns marknadsutvecklare Magnus Thomson har utsetts till Årets centrumutvecklare i Sverige 2014. Juryn betonar att Magnus bidragit till att utveckla rollen som centrumutvecklare genom kreativitet och nytänkande. Tibrofrukost på Restaurang och Pizzeria Milan. Foto: Magnus Thomson Välbesökt Tibrofrukost med assyrisk inramning 2014-04-24 Den 16 april hölls april månads Tibrofrukost på Restaurang & Pizzeria Milan. Deltagarna fick information om positiva trender och aktuella aktiviteter och processer i Tibro och Gevargis Gevargis berättade engagerat om sin entreprenörsresa i Tibro. Fler nyheter
Sidansvarig: Christina von Brömssen Publicerad: 2014-09-01 Skriv ut