Samarbete och utveckling för Tibros bästa!

Närbild på en lastbil från Lastbilscentralen, LBC, i Tibro.Närbild på Tibroföretaget Offeccts prisade sittmöbel Fly, designad av den franske topdesignern Patrick Norguet. Foto: Mikael Ljungström

Samverkan är något av ett honnörsord i Tibro. Här arbetar kommunen, företagen och andra samarbetspartners tillsammans för att utveckla det lokala näringslivet och för att så många Tibrobor som möjligt ska ha ett arbete.

Entreprenörsandan är stark i Tibro. I kommunen finns över 400 företag i 170 branscher. Av dem arbetar cirka 60 företag med tillverkning, design, försäljning och distribution av möbler samt möbel- och inredningsutbildning. Tibro är Sveriges Möbelcentrum med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik.

I Tibro har kommunen och företagen en gemensam strategi för hur näringslivet ska utvecklas. Tillväxt Tibro ska stödja både nya och etablerade företag och aktivt arbeta för att få fler i arbete.

 

Nyheter

Rekryteringsmässan den 28 oktober framflyttad 2014-10-23 Tisdagen den 28 oktober skulle Tibro kommun och Arbetsförmedlingen ha genomfört en rekryteringsmässa på Inredia. Mässan är dock framflyttad och nytt datum meddelas inom kort. Tuana Aziz Inspirationskväll 21 oktober 2014-10-13 Tisdagen den 21 oktober kommer Tuana Aziz till Inredia och berättar om sin fantastiska resa till att bli egenföretagare. Kvällen startar kl. 17.00 och avslutas runt 20.00. Kom och lyssna, få information och bli inspirerad! Utbildningsmässa Utbildningsmässa 25 september 2014-09-22 Torsdagen den 25 september är det utbildningsmässa för att visa upp nya möjligheter för arbetssökande Tibrobor. Representanter från utbildare, kommun, arbetsförmedling och kompletterande aktörer finns på plats och lämnar information och svarar på frågor. Tibrofrukost på Stora Kråkhults gård den 17 september 2014. Tibrofrukost i unik miljö på Kråkhults Gård 2014-09-18 Den 17/9 samlades drygt 60 personer till Tibrofrukost på Stora Kråkhults gård. De fick information om minskad ungdomsarbetslöshet, Nyboskolans sätt att arbeta med entreprenörskap och arbetslivskontakter, Tibroköks nysatsning och landsbygdsföretagande. Fler nyheter
Sidansvarig: Christina von Brömssen Publicerad: 2014-09-01 Skriv ut