Samarbete och utveckling för Tibros bästa!

Närbild på en lastbil från Lastbilscentralen, LBC, i Tibro.Närbild på Tibroföretaget Offeccts prisade sittmöbel Fly, designad av den franske topdesignern Patrick Norguet. Foto: Mikael Ljungström

Samverkan är något av ett honnörsord i Tibro. Här arbetar kommunen, företagen och andra samarbetspartners tillsammans för att utveckla det lokala näringslivet och för att så många Tibrobor som möjligt ska ha ett arbete.

Entreprenörsandan är stark i Tibro. I kommunen finns över 400 företag i 170 branscher. Av dem arbetar cirka 60 företag med tillverkning, design, försäljning och distribution av möbler samt möbel- och inredningsutbildning. Tibro är Sveriges Möbelcentrum med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik.

I Tibro har kommunen och företagen en gemensam strategi för hur näringslivet ska utvecklas. Näringslivsenheten ska stödja både nya och etablerade företag och aktivt arbeta för att få fler i arbete.

 

Nyheter

Magnus Thomson, årets centrumutvecklare i Sverige, och Maria Dahlbom och Susanne Forsberg som också var nominerade till utmärkelsen. Foto: Centrumutvecklare.se Magnus Thomson - årets centrumutvecklare i Sverige 2014-05-23 Tibro kommuns marknadsutvecklare Magnus Thomson har utsetts till Årets centrumutvecklare i Sverige 2014. Juryn betonar att Magnus bidragit till att utveckla rollen som centrumutvecklare genom kreativitet och nytänkande. Tibrofrukost på Restaurang och Pizzeria Milan. Foto: Magnus Thomson Välbesökt Tibrofrukost med assyrisk inramning 2014-04-24 Den 16 april hölls april månads Tibrofrukost på Restaurang & Pizzeria Milan. Deltagarna fick information om positiva trender och aktuella aktiviteter och processer i Tibro och Gevargis Gevargis berättade engagerat om sin entreprenörsresa i Tibro. Arbetsmarknadsdag på Inredia 2 april. Lyckad arbetsmarknadsdag 2014-04-09 2 april hölls en arbetsmarknadsdag på Inredia med aktiviteter. En ny arbetsmetod som kallas ”6 nycklar till arbete” presenterades. Det är Tibro kommuns arbetsmarknadsenhet har som har utvecklat detta verktyg. Efter gymnasiet dag på Fågelvik Gymnasieelever fick tips & råd av arbetsgivare 2014-03-14 Torsdagen den 13 mars var en annorlunda dag på fågelvikskolan. Inte bara för att man serverade helgrillat vildsvin och hade livemusik i restaurangen utan för att det arrangerades en efter-gymnasiet-dag med utställare & föreläsare för att hjälpa eleverna Fler nyheter
Sidansvarig: Christina von Brömssen Publicerad: 2013-05-02 Skriv ut