Samarbete och utveckling för Tibros bästa!

Närbild på en lastbil från Lastbilscentralen, LBC, i Tibro.Närbild på Tibroföretaget Offeccts prisade sittmöbel Fly, designad av den franske topdesignern Patrick Norguet. Foto: Mikael Ljungström

Samverkan är något av ett honnörsord i Tibro. Här arbetar kommunen, företagen och andra samarbetspartners tillsammans för att utveckla det lokala näringslivet och för att så många Tibrobor som möjligt ska ha ett arbete.

Entreprenörsandan är stark i Tibro. I kommunen finns över 400 företag i 170 branscher. Av dem arbetar cirka 60 företag med tillverkning, design, försäljning och distribution av möbler samt möbel- och inredningsutbildning. Tibro är Sveriges Möbelcentrum med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik.

I Tibro har kommunen och företagen en gemensam strategi för hur näringslivet ska utvecklas. Tillväxt Tibro ska stödja både nya och etablerade företag och aktivt arbeta för att få fler i arbete.

 

Nyheter

UPPÅNER UPPåNER 3-6 juni 2016 2016-02-02 Tibros folkfest UPPåNER bygger på Tibrobornas idéer och engagemang. Har du en idé som kanske kan utvecklas till något som blir verklighet 3-6 juni eller vill du bara bidra? Då är du varmt välkommen att vara med på ideutvecklingskvällen 9/2 kl. 18.00! Tibrofrukost på Krusets bar och bowling 2015-12-23 Årets sista av totalt 9 Tibrofrukostar hölls på Krusets bar och bowling. Frukosten bjöd på information från bland annat projektet Inkomstjägarna och arbetförmedlingen Maten i centrum Fotograf: Carina Andersson Maten i centrum! 2015-12-01 Tibro kommun tar initiativ till ett nätverk för alla i Tibro som tillagar eller förädlar mat. Tanken är att vi ska lära känna varanadra och få upp ögonen för Tibros samlade tillgångar på området och om möjligt förverkliga några idéer tillsammans. vastsverige.com_webb Ny möjligheter med Västsverige.com 2015-10-26 Sedan 2006 har kommunder och företag inom besöksnäringen har genom vastverige.com haft en gemensam plattform för att presentera erbjudanden och möjligheter i vår region Fler nyheter
Sidansvarig: Christina von Brömssen Publicerad: 2014-09-01 Skriv ut