Samarbete och utveckling för Tibros bästa!

Närbild på en lastbil från Lastbilscentralen, LBC, i Tibro.Närbild på Tibroföretaget Offeccts prisade sittmöbel Fly, designad av den franske topdesignern Patrick Norguet. Foto: Mikael Ljungström

Samverkan är något av ett honnörsord i Tibro. Här arbetar kommunen, företagen och andra samarbetspartners tillsammans för att utveckla det lokala näringslivet och för att så många Tibrobor som möjligt ska ha ett arbete.

Entreprenörsandan är stark i Tibro. I kommunen finns över 400 företag i 170 branscher. Av dem arbetar cirka 60 företag med tillverkning, design, försäljning och distribution av möbler samt möbel- och inredningsutbildning. Tibro är Sveriges Möbelcentrum med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik.

I Tibro har kommunen och företagen en gemensam strategi för hur näringslivet ska utvecklas. Tillväxt Tibro ska stödja både nya och etablerade företag och aktivt arbeta för att få fler i arbete.

 

Nyheter

Sommarlovsentreprenörer 2015 Bli sommarlovsentreprenör 2015 2015-02-26 Sommarlovsentreprenör, ger dig som går i åk 9 eller åk 1 och 2 på gymnasiet och bor i Tibro, chansen att förverkliga din idé om ett företag under sommarlovet – du kan göra det ensam eller tillsammans med andra. Anmäl dig senast den 3 maj! Kristian Lagerström - ny marknadsutvecklare i Tibro. Foto: Christina Froh Kristian Lagerström blir Tibros nye marknadsutvecklare 2015-02-09 Kristian Lagerström blir ny marknadsutvecklare i Tibro. Kristian är en känd lokal idrottsprofil. Han har varit delaktig i Tibros visionsarbete länge och var en av initiativtagarna till UPPåNER-festivalen. Han har varit anställd i Tibro kommun sedan 2004. Nya svenskar i Skaraborg Nya svenskar i Skaraborg vill bidra till Tibro 2015-01-27 Tibro har fått en ny förening som vill verka för ökad förståelse mellan redan etablerade och nya Tibrobor från andra delar av världen. Genom att organisera aktiviteter vill man knyta band med Tibroborna och visa uppskattning för det välkomnande man fått. Inredia Sommarjobbsmässa på Inredia 25 februari 2015-01-20 Onsdagen den 25 februari kl. 14.00-17.00 arrangerar Tibro kommun och Arbetsförmedlingen en mötesplats för arbetsgivare och arbetssökande. Temat är sommarjobb och du är varmt välkommen! Fler nyheter
Sidansvarig: Christina von Brömssen Publicerad: 2014-09-01 Skriv ut