Samarbete och utveckling för Tibros bästa!

Närbild på en lastbil från Lastbilscentralen, LBC, i Tibro.Närbild på Tibroföretaget Offeccts prisade sittmöbel Fly, designad av den franske topdesignern Patrick Norguet. Foto: Mikael Ljungström

Samverkan är något av ett honnörsord i Tibro. Här arbetar kommunen, företagen och andra samarbetspartners tillsammans för att utveckla det lokala näringslivet och för att så många Tibrobor som möjligt ska ha ett arbete.

Entreprenörsandan är stark i Tibro. I kommunen finns över 400 företag i 170 branscher. Av dem arbetar cirka 60 företag med tillverkning, design, försäljning och distribution av möbler samt möbel- och inredningsutbildning. Tibro är Sveriges Möbelcentrum med en unik kompetens om möbler, inredning och logistik.

I Tibro har kommunen och företagen en gemensam strategi för hur näringslivet ska utvecklas. Tillväxt Tibro ska stödja både nya och etablerade företag och aktivt arbeta för att få fler i arbete.

 

Nyheter

Projekt gränsfri Projekt gränsfri 2016-09-09 GRÄNSFRI kopplar samman näringsliv, civilsamhälle och offentlighet i ett gemensamt utvecklingsarbete, som vänder på perspektiv och gör mångfald till en motor för lokal utveckling. Målet är att skapa nya lösningar på lokala utmaningar Besöksbroschyr upplev tibro UPPLEV TIBRO 2016-04-08 Nu påbörjas arbetet med ny besöksfolder. Låt oss hjälpas åt att marknadsföra Tibro, så att vi tillsammans kan presentera allt vi har att erbjuda! UPPÅNER UPPåNER 3-6 juni 2016 2016-02-02 Tibros folkfest UPPåNER bygger på Tibrobornas idéer och engagemang. Har du en idé som kanske kan utvecklas till något som blir verklighet 3-6 juni eller vill du bara bidra? Då är du varmt välkommen att vara med på ideutvecklingskvällar tisdagar kl. 18.00! Ljusvandring i Tibro 2015 Fotograf: Fotogruppen Bilder från Ljusvandringen 2015 2015-12-04 Ljusvandringen 2015 var den tredje i ordningen. Tibro kommun är arrangör tillsammans med föreningar, företag, fastighetsägare, handlare, kyrkor och samfund. Ljusvandringen 2015 bjöd på många upplevelser för människor i alla åldrar. Fler nyheter
Sidansvarig: Christina Froh Publicerad: 2016-08-15 Skriv ut