Nytt telefoniavtal med ny telefonapp och röstbrevlåda den 27 maj

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

Tele 2:s nya telefoniapp

25 april 2024

IT och kommunikation

Kommunerna Skövde, Tibro, Hjo och Karlsborg med bolag och kommunalförbund har tillsammans tecknat ett nytt telefoniavtal med Tele2 gällande både växelplattform och operatör. När den nya Tele 2-växeln tas i drift den 27 maj ersätts den interna telefonkatalogen med Tele 2:s app och nuvarande röstbrevlåda av en ny röstbrevlåda.

Den nya telefonilösningen kommer vara en molnbaserad Tele2-växel med den kontaktcenterlösning, som används i Skövde kontaktcenter, Hjo kontaktcenter, som ansvarar för telefonin i Tibro.

Driftsättningen av den nya Tele2-växeln sker måndagen den 27 maj efter kl. 17.00.

Samma abonnemang och SIM-kort

Eftersom vi kommer att ha kvar kvar Tele2 som operatör behöver vi inte att behöva byta SIM-kort och abonnemangen kommer inte heller att påverkas.

App istället för intern telefonkatalog

Den interna telefonkatalogen CMG Web kommer ersättas med appen Tele2 Växel. Den kommer ha motsvarande funktionalitet som CMG Web.

Den största skillnaden för dig som användare är att gränssnittet kommer att kännass både modernare, tydligare och enklare eftersom det är en app i stället för en webbsida.

Appen innehåller nya funktioner så som valfri nummervisning vid utgående samtal samt visning av Teamsnärvaro.

Lyssna av din röstbrevlåda före den 27 april

Den integrerade röstbrevlådan i CMG Web kommer att ersättas av en ny röstbrevlåda, Tele2 röstbrevlåda. Det kommer att vara samma röstbrevlåda/mobilsvar för både anknytningar i växeln och för fristående mobilabonnemang.

Innan driftsättningen av den nya Tele 2-växeln behöver du som har en röstbrevlåda i CMG lyssna av dina meddelanden. Efter den 27 maj kommer man inte kunna komma åt meddelandena längre.

Mer information om aktivering och användning

Mer information om bytet till den nya Tele2-växeln kommer innan driftsättningen, bland annat om hur man aktiverar och använder Tele2-Växelappen.

Har du en personlig telefon eller en verksamhetstelefon som hanteras av Skövde IT, kommer du att få Tele2-Växelappen automatiskt till mobilen. Övriga får ladda ner appen själv från Google Play/App Store.

Vid frågor kontakta Christina Mellqvist, telefon 0500-49 87 47 eller Päivi Kellokumpu, telfon 0500-49 80 01 på IT-avdelningen i Skövde.