Surfplattor för politiker

Telefon
0504-28000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

I oktober 2018 är det dags för nya kommunfullmäktige att mötas för första gången efter valet. Politiker, som fortsätter, byter ut sina surfplattor mot nya. Och nytillträdda fullmäktigepolitiker, får nya surfplattor.

Surfplattorna används företrädesvis för att ta del av politiska handlingar i Ciceron genom funktionen Ciceron Assistent. För att nå Ciceron Assistent skriver du i webbläsaren politikerportalen.tibro.se och därefter anger du ditt användarnamn och lösenord.

En stor del av politikerna byter sina surfplattor eller får nya i samband med första fullmäktigemötet 29 oktober 2018. Övriga får sina nya plattor under vintern när de nya nämnderna tillträds. I samband med att du tar emot (lånar) en ny surfplatta tecknar du ett avtal med kommunen.

Kommunens surfplattor för politiker kan endast registreras på anställda eller politiker i Tibro kommun. Det beror på att surfplattorna är förkonfigurerade av Apple för anslutning till vårt datasystem för administration av mobila enheter. Anslutningen görs för att öka driftsäkerheten och underlätta support.

Användning utomlands: Inom Europa är det riskfritt att använda mobila bredbandsabonnemanget, som finns i din surfplatta. Finns det trådlöst bredband (WiFi) där du är rekommenderas dock att du ansluter där. Utanför Europa är risken stor för tilläggskostnader. Alla tilläggskostnader, som kan uppstå, debiteras. Väljer du att köpa till extra surfpott är det exempel på tilläggskostnad.

Nya plattan levereras i kartong med manual. Du som hellre önskar se en instruktionsfilm kan göra det här (YouTube).

Ibland krävs support. Har du frågor kring Ciceron Assistent vänder du dig till sekreteraren i din nämnd. Har du frågor kring surfplattan i övrigt (tekniska frågor) besöker du helst IT-supporten genom IT-akuten i Kommunhuset tisdagar kl 13-15 och torsdagar 8-10 eller IT-akuten i Skövde stadshus vardagar kontorstid. Du kan även ringa IT-supporten på 0504-18183. Du bör göra backup på ev bilder och annan information du sparat eftersom support kan medföra fabriksåterställning och då försvinner allt du sparat.