Öppet Hus på Ransbergs skola den 4 maj

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

19 april 2024

Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

Lördagen den 4 maj kl. 11-14 är alla som vill välkomna på Öppet Hus på Ransbergs skola. Skolans lärare finns på plats för att svara på frågor och visa besökare till rätta. Eftersom antalet parkeringsplatser är begränsat på skolan uppmanas alla som kan parkera på gamla Örlenbadets parkering och ta sig till skolan till fots.

När du besöker Ransbergs skola under Öppet hus-dagen, så ska du först ta dig från Örlenvägen till skolgården som vetter mot den intilliggande skogen. Alla besökare lotsas in i skolan i de yngre elevernas entré och får sedan möjlighet att ta sig runt i den via en utmärkt slinga. Det är möjligt att gå runt på egen hand, men personalen kommer att kunna berätta om varför skolan ser ut som den gör och svara på alla eventuella frågor.

Skofri skola

Ransbergs skola är en skofri skola. Det innebär att du som besöker Öppet Hus-dagen kommer att få bära dina skor under rundvandringen. Ta gärna med en skopåse!

Se filmer om bygget och skolans utformning

Byggnationen av Ransbergs skola genomfördes under 2022-2023 och skolan togs i bruk vid vårterminsstarten 2024. Det är en enparallellig F-6-skola i två plan med två hemvister, en för förskoleklassen och årskurs 1-3 och en för årskurs 4-6, med separata entréer och klassrum, grupprum och gemensamma torg. Eleventréerna vetter mot skolgården, som både har en trygg zon och en vildare zon med lekytor och mötesplatser inne i den intilliggande skogen.

I anslutning till huvudentrén finns skolans hjärta, med en iögonfallande trappa som binder samman entrén med skolans bibliotek på plan 2. De sociala ytorna i och runt hjärtat av skolan kan användas för olika samlingar och aktiviteter för små och stora grupper. I skolan finns även en välkomnande skolrestaurang med en intilliggande bistro och en mellanstor idrottshall.