Nyboelever visades runt i nya NO-lokaler på Fågelvikskolan

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

12 januari 2023

Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Nyboskolan, Fågelviksbygget

Nu har den första delen av den ombyggda Fågelvikskolan tagits i bruk. Under våren är det främst NO-undervisning som kommer att genomföras här. Vårterminen inleddes med att Nyboskolans elever fick en rundvisning i lokalerna av sina NO-lärare. I den här filmen får du en inblick i hur det ser ut i de nya lokalerna och får höra vad några elever och lärare har för tankar om dem.

Nyboeleverna lotsades in i de nya lokalerna via Tibro Bibliotek, där de hälsades välkomna av kultursamordnaren Towe Lindblom och några av hennes kollegor på kultur- och fritidsförvaltningen. Eftersom större delen av Fågelvikskolan fortfarande är en byggarbetsplats kommer eleverna att ta sig upp till de nyrenoverade lektionssalarna på plan 2 via biblioteket det första halvåret.

Inflyttning på jullovet

De lokaler som nu tas i bruk var besiktigade och klara strax före jul, så några av de undervisande lärarna har varit på skolan under jullovet för att få allt undervisningsmaterial på plats och fixa iordning lärararbetsplatser.

Vi och försökt iordningställa lokalerna så att vi kan börja undervisa nu. Sedan har hösten bestått i att packa och rensa, berättar läraren Sandra Wargbom, som undervisar i matematik och NO-ämnen.

Ser fram emot nystart i nya lokaler

Sandra och kollegan Josefine Wibjörk ingick i gruppen lärare som visade runt Nyboeleverna i de nya skollokalerna. De berättade hur undervisningen kommer att gå till och vilka regler som gäller i lokalerna.

Det kommer att bli kul att få börja arbeta i nya lokaler. Under våren får vi möjlighet att bo in oss för att se vilka möbler vi vill ha. Vi har mycket material inom NO:n och jag hoppas att flytten ska leda till att vi får koll på allt material igen och får en nystart. Det är kul, framhåller Sandra.

Det ska bli jätteroligt. Jag gick i gymnasiet här och trivdes jättebra. Jag tycker att det ska bli jättekul att få ta hit mina egna elever och börja om. Dessutom känns det bra att vi som personal får kicka igång det här tillsammans, fastslår Josefine.

Positiva elever

Några av eleverna beskriver sin upplevelse av de nya lokalerna och vad de känner inför skolflytten:

Det är alltid kul att börja i en ny skola, betonar Davud Shadyiev i 8F.

Det är ju en helt ny skola som håller på att byggas. Det är bra. Det känns kul att få börja här, säger Julia Larsson i 7B.

Det ser lovande ut och det är spännande att bli de första eleverna här, framhåller Aaron Liimatainen i 8D. 

Det ser ut som att det finns många möjligheter. Det är fint och nytt. Man kan lära sig mycket här, menar Matesa Eriksson i 8D.

Bygget fortsätter

Parallellt med att NO-salarna tas i bruk så fortsätter ombyggnationen av Fågelvikskolan. Renoveringen av de resterande lokalerna på plan 2, som är ordentligt avskärmade från skollokalerna, är inne i ett slutskede. Undertak och lister håller på att sättas upp och dörrar, toalettutrustning och skåpsinredning monteras.

I entréplanet är allt rivningsarbete klart, liksom merparten av arbetet med innerväggarna. I lokalerna närmast den nya huvudentrén pågår mattläggning och uppsättning av dörrar, listverk och skåpsinredning. I etapp 4-delen, där fritidsgården och bild- och slöjdateljéerna kommer att ligga, pågår spackling av väggar, el- och VVS-installationer samt monteringen av ett ventilerat golv som sätts in för att motverka framtida fuktproblem. I kulturskolans blivande lokaler pågår uppsättningen av extra tjocka, ljudisolerande innerväggar.