Landshövdingen besökte Tibro

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

20 april 2023

Kommun och politik

”Tillgången på el är nog den viktigaste frågan för Västra Götaland de närmaste åren”. Det menade landshövding Sten Tolgfors när han besökte Tibro kommun på onsdagen. ”Klarar vi den gröna omställningen har vi stora möjligheter inför framtiden”, fortsatte landshövdingen.

Sten Tolgfors tillträdde som landshövding 1 september och efter årsskiftet inledde han besök hos samtliga 49 kommuner i länet. Kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunledningen tog emot landshövdingen och hans medarbetare.

”Vi ser en situation där elanvändningen kommer att dubbleras de närmaste sju åren. Användningen kommer att öka ytterligare. Idag importeras 70 procent av elen som förbrukas i länet. Vi måste producera mer el regionalt”, säger landshövdingen.

Sten Tolgfors beskrev vidare de stora investeringar som planeras i länet. Batterifabriken i Mariestad är en av de större.

”Ska vi ta tillvara på den gröna omställningen måste vi samarbeta mer inom länet. Förutsättningarna för ökat samarbete är stora”, menade Sten Tolgfors avslutningsvis.

Bilden: Delar av kommunledningen i mötet med landshövdingen. Fr v Jan Hanna, Gustav Olofsson, Mikael Faleke och Anna-Karin Johansson.