Följ Thure och Berta i årets Tibrojulkalender

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Tibro julkalender 2022

7 december 2022

Näringsliv, arbete och etablering

För tredje året i rad har Tibro kommun producerat en julkalender för barn och familjer i Tibro. Återigen får vi följa de små mössen Thure och Berta, den här gången på en magisk tidsresa genom Tibros historia. Nytt för i år är att julkalendern är i poddformat.

Thure och Berta får på julaftonskväll ett mystiskt kuvert. Ett litet kuvert adresserat till de små mössen i Ottossonska huset. Där inuti finns en magisk klocka som tar med sig de små mössen på en resa genom Tibros historia. Thure och Berta kastas fram och tillbaka mellan olika tidsepoker och får upptäcka cirkusartister, luffare och en vresig gårdstomte. Men hur styr man en magisk klocka? Hur ska de komma hem igen? Fast i tiden för längesedan i ett Tibro helt främmande för dem måste Thure och Berta lösa mysteriet.

Lyssna på kalendern på spotify eller soundcloud


Soundcloud: https://on.soundcloud.com/WHZYS
Spotify: https://open.spotify.com/show/0haABohTVPcYTTXcnk3V2g?si=d6d2cbeb7a544829  

Fokus på Tibros historia 

Årets juläventyr tar med sig publiken på en resa genom Tibros historia. Tillsammans med Thure och Berta får lyssnarna träffa riktiga personer, ta del av historiska händelser, platser och även gamla jultraditioner.

"Vi ville lägga till ytterligare en dimension i årets kalendern. Att ge lyssnarna lite kunskap om sin stad och historia. Därför har vi låtit Thure och Berta se järnvägshotellet, de besöker en av kvarnarna vid Tidan och firar gammeldags lucia." säger Felicia Holm.

I år som podd

Nytt för i år är att kalendern ges ut i poddformat och kommer att finnas tillgängligt på soundcloud och spotify. Det är fortfarande samma uppläsare som tidigare, Towe Lindblom och kommer att illustreras med musik och ljudeffekter. 

Kalendern är i år anpassad efter läsårets schema och ges ut varje vardag fram till jullovet. Första luckan publiceras första december och håller på varje vardag fram till 22 december, då barnen går sista dagen i skolan. 

"Det är för att öka tillgängligheten och göra det enklare för lärare och pedagoger att lyssna till hela berättelsen med sina elever. Vi fick till oss i förra årets utvärdering att flera missade avsnitten som var på helger och på jullovet. Så därför blir det färre avsnitt i år." säger Towe Lindblom på Kultur & Fritid.

Produktion av Tillväxt Tibro och Kultur & Fritid

Likt tidigare år är julkalendern ett samarbete mellan Tillväxt Tibro och Kultur & Fritid. Uppläsare är Towe Lindblom, manus är skrivet av Felicia Holm och Tobias Olsson står för inspelning och redigering. 

"Vi är ett bra team som kompletterar varandra. Vi är jättespända på att se hur årets kalender tas emot" säger Tobias Olsson.