Allvarligt smittoläge i Tibro kommun

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

23 december 2020

Kommun och politik, Corona

Spridningen av coronaviruset är utbredd i Tibro. Under de senaste fyra veckorna har 106nya fall av covid-19 rapporterats i kommunen. ”Vi har ett allvarligt läge i Tibro kommun”, säger Rolf Eriksson, ordförande i kommunstyrelsen.

Tibro är en av de kommuner i Västra Götalandsregionen som har flest antal konstaterade fall av covid-19 i förhållande till sin folkmängd. Aktuell statistik från Västra Götalandsregionen (7 januari) visar att totalt 645 invånare i kommunen har konstaterats vara smittade av Coronaviruset sedan pandemin startade. Under vecka 50-53 har 106 nya fall rapporterats i Tibro, varav 4015 under vecka 53.

Kommunens verksamheter påverkas

Tibro kommun och dess verksamheter påverkas av pandemin. Det finns för närvarande bekräftade fall av covid-19 bland vårdtagare och personal i kommunens vård- och omsorgsverksamhet.

- Det handlar om en stor samhällsspridning, säger Rolf Eriksson. Vi gör vad vi kan föra att hålla våra viktiga verksamheter öppna.

- Tyvärr har vi fått stänga en del funktioner, säger PeO Andersson, vice ordförande i kommunstyrelsen och oppositionsråd. Vi måste säkerställa att vi inte sprider smitta i onödan.

Rolf Eriksson:

- Det är avgörande hur vi tillsammans håller smittan nere. Det handlar om de nya rekommendationer och förhållningsregler vi fått från folkhälsomyndigheten. Undvik att vistas i inomhusmiljöer tillsammans med mycket folk. Håll avstånd och var rädda om varandra.