Nu görs innerväggar och fasader klara

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

4 november 2019

Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Baggeboskolan

Just nu är det extra mycket fokus på att göra färdigt innerväggarna och fasaderna på Baggeboskolan. Parallellt med detta arbetar markavdelningen med montering av lekutrustning, finplantering och yttre belysning. Läs mer i november månads nyhetsbrev.

Arbetet med Baggeboskolans fasad löper på som planerat. Murningen av den ljusbeiga tegelfasaden är inne i sitt slutskede. Hela tegelfasaden väntas vara på plats i mitten av november.

Monteringen av träbborna på sporthallens fasad startade sista veckan i september. I månadsskiftet skruvades träribbor med texten Baggebo upp på idrottshallen. Under november kläs även väggarna vid skolans övriga entréer med träribbor.

Innerväggar, målning och golvläggning

Inomhus lägger byggnadsarbetarna extra mycket fokus på att bli klara med innerväggarna. Det arbetas med skåpssnickerier som bänk- och väggskåp och arbetet med målning, golvläggning och undertak har också kommit i gång på allvar, främst i de rum som är mot ytterväggar.

- Vi arbetar först i de delarna som är norr om sporthallen på plan 2 och fortsätter sedan medsols i byggnaden. På plan 1 arbetar vi medsols från nordost. Vi kommer att börja med glaspartierna som är mot ljusgården och sedan arbetar vi även med detta medsols från nordost, berättar platschefen Kenneth Johansson.

Läktarstommen nästan klar

I mitten av oktober började läktaren i idrottshallen byggas samtidigt som den invändiga spaltpanelen började sättas upp. Stommen till läktaren är nu nästan helt klar. För närvarande byggs ett utrymme för högtalarbasar. När det är klart görs ett uppehåll i arbetet med läktaren tills i mitten av december då det är dags för slutbyggnation av plan- och sättsteg.

Lekutrustning, finplantering och yttre belysning

Markavdelningen arbetar fortfarande med monteringen av lekutrustning, med finplantering som kantströd och med yttre belysning. I början av december ska hälften av träden på skoltomten planteras. De planteras redan nu för att få en bra etablering i marken till våren.