Följ byggnationen av Baggeboskolan

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

30 oktober 2018

Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Baggeboskolan

Är du intresserad av att följa byggnationen av Baggeboskolan? Då ska du hålla ögonen öppna på tibro.se i slutet av varje månad. Då publiceras nyhetsbrevet "Vi bygger Baggeboskolan" och du får veta vad som är på gång på byggarbetsplatsen.

Arbetet med bottenplattan påbörjades i månadsskiftet september-oktober. Första steget i det arbetet var att göra en form där sulan gjuts. En sula är en kant av betong som ytterväggarna kommer att stå på. Det fina höstvädret har påverkat produktionen positivt. Om vädret håller i sig väntas gjutningsarbetet var klart i mitten av december.

Ledningsdragningar pågår parallellt

Under tiden som arbetet med bottenplattan pågår läggs även ledningar för el, spillvatten och dagvatten under bottenplattan. Vidare förtillverkas armering till plintar, som ska gjutas på olika platser i grunden för att fånga upp lasten från de pelare som kommer att finnas i huset. 

Tillverkningsritningar och stomproduktion

Parallellt med det arbete som utförs på byggarbetsplatsen pågår även projektering av tillverkningsritningar på stommen, icke bärande ytterväggar samt tak. Samtliga dessa byggdelar förtillverkas på fabrik.

Stommen börjar tillverkas i november. Om arbetet går som planerat är det dags för stomresning vid årsskiftet.