Ung kultur möts

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till biblioteket följande tider:

Måndag: 10.00-16.00
Tisdag: 10.00-19.00
Onsdag: 10.00-19.00
Torsdag: 10.00-19.00
Fredag: 10.00-16.00
Lördag: 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

UKM logotyp

Ung kultur möts eller UKM som det brukar benämnas är en mötesplats för personer i åldrarna 13-25 genom lokal-, regions- och riksfestivaler får visa för varandra och tillsammans ta del av kultur.

Om UKM.

UKM (Ung kultur möts) verkar för att ungas röster ska höras och ung kultur ska få ta plats.

UKM har funnits i Sverige sedan 1997. Tusentals ungdomar har deltagit under åren med inslag på scen, alster i utställning eller som crew (funktionärer och arrangörer). Många av dessa har fortsatt skapa och arrangera upp i vuxen ålder.

UKM skapar mötesplatser i form av festivaler där unga människor på olika sätt får uttrycka sig kreativt och konstnärligt för en publik. Festivalerna är indelade i lokal-, region- och riksfestival och riktar sig till unga i åldern 13-20 år. Under 2021-2023 testar alla medlemsregioner att ha åldersgränsen 13-25 år under sina festivaler.

Mer information om vad UKM är finns att läsa på deras hemsida ukm.se

En lokal festival i Tibro

Efter många års uppehåll tar vi nya tag och genomföra en lokalfestival.

Festivalen blir av tack vare ett häftigt samarbete mellan ungdomar i Tibro, fritidsgården, skolan, kulturskolan och biblioteket.

Du kan delta på tre olika sätt som antingen crew (arrangör av festivalen, med uppträdande på scen (golvet är ditt i 5 min oavsett vad du vill göra) eller genom att ställa ut din konst (du har 1,5 m x 1,5 m till ditt förfogande).

Jag vill vara med... men med vad och hur?

Ibland kan något verka spännande men man vet inte riktigt hur man passar in i pusslet. Är du osäker på om det du gör får vara med eller om det passar bäst in på en scen eller på utställningsytan. Vi vill svara på alla dina frågor och hjälpa dig hitta rätt. Du kan alltid fråga fritidsgårdenspersonal så hjälper de dig att hitta rätt med din fråga eller så skickar du ett mejl till ung@tibro.se Du kan alltid skicka ett meddelande till Ung i Tibro på socialamedier.

Snabb information om vår lokala festival 2024

När: 13 april

Var: Fågelvik (skolans samlingsplats "torget", fritidsgården, biblioteket och forum)

Tid: Öppet hus kl. 14.00-19.00

Anmälan: öppnar 1 mars via vår festivalsida ukm.se/tibro

Vad händer på den lokala festivalen?

Under dagen kommer vi erbjuda workshops, prova-på, pysselhörna, café, spel m.m. Programmet för aktiviteter kommer senare på vår festivalsida på ukm.se/tibro