Kultur i Tibro

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. Kommunen arrangerar sagostunder, konserter, konstutställningar, författarbesök och föredrag i nära samarbete med skolor, föreningar och studieförbund. Tillsammans förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Tibro kulturstipendium

Kulturstipendiet är avsett att uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden. Varje år delar Kultur- och Fritidsnämnden ut ett kulturstipendium för att uppmärksamma personer som arbetar med kultur i Tibro. Stipendiaten ska ha anknytning till Tibro.

Lokal och nationell konst

Utställningar med både lokal och nationell karaktär visas i Tibros olika utställningslokaler. Utställningsytan på Tibro bibliotek visar upp ett varierat utbud av både konst och hantverk. Allt ifrån den unga konst- och hantverksscenen till etablerade och välkända aktörer.

I samarbete med Tibro konstförening visas skiftande utställningar av nutida konst på Atelje Blocking.
Tibro kommun äger en stor konstsamling som är placerad i kommunhuset, på äldreboenden, skolor, biblioteket och i andra kommunala verksamheter.

Teater i Tibro

Under åren har flera etablerade gästspelsscener nyttjats i Tibro. Bland de scener som har använts är Forum, Runda Rummet på Tibro bibliotek, Biografen Vintergatan och Tibro Folkets Park. 

Film i Tibro

På biograf Vintergatan i Tibro visas både nya och gamla filmer. Biografen drivs av föreningen Tibro Film och Teater. Föreningen har en egen hemsida där man kan boka/köpa biljetter och se kommande program.

Nyheter Kultur

 • Runda rummet på biblioteket

  Avvikande öppettider Tibro bibliotek

  2 juni 2023 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Nationaldagen, tisdag 6 juni, är Tibro bibliotek stängt.

 • Skogsskötsel

  Skogsskötsel i Rankås v.23

  31 maj 2023 | Kultur, fritid och idrott, Trafik och teknisk service

  Under v. 23 kommer arbete med att ta hand om skadad skog ske i Rankås-området för att säkerställa återväxt och en välmående skog.

 • Jan och Ing-Britt klipper gemensamt bandet.

  Hälsans stig invigdes i Tibro

  30 maj 2023 | Kultur, fritid och idrott, Folkhälsa

  Några kommuner har Hälsans stig. Sedan 30 maj har även Tibro Hälsans stig. Promenadslingan invigdes av kommunalrådet Jan Hanna och Hjärtlungordförande Ing-Britt Andersson.

 • Tibrodagarna logo FB

  Folkfesten Tibrodagarna 9-10 juni

  24 maj 2023 | Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering

  Årets stora stadsfest med massor av aktiviteter för hela familjen. Tibro handel och Tibro kommun har återigen nöjet att bjuda in alla Tibrobor till årets stora folkfest för hela familjen.

 • Somriga blommor i rad mot blå bakgrund.

  Sommarlån

  15 maj 2023 | Kultur, fritid och idrott, Tibro Bibliotek

  Måndag 22 maj startar Tibro bibliotek igång med sommarlån. Det innebär 6 veckors lånetid på det du lånar, med vissa undantag.