Kultur i Tibro

Telefon
0504-18260

E-post
kfn@tibro.se

Besöksadress
Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Öppettider
Besökare hänvisas till Biblioteket följande tider:
Måndag- torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-14.00

Postadress
Tibro kommun, Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, 543 32 Tibro

Kontakter

Kulturutbudet riktar sig till alla åldrar. Kommunen arrangerar sagostunder, konserter, konstutställningar, författarbesök och föredrag i nära samarbete med skolor, föreningar och studieförbund. Tillsammans förvaltar och utvecklar vi Tibros kulturliv.

Tibro kulturstipendium

Kulturstipendiet är avsett att uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden. Varje år delar Kultur- och Fritidsnämnden ut ett kulturstipendium för att uppmärksamma personer som arbetar med kultur i Tibro. Stipendiaten ska ha anknytning till Tibro.

Lokal och nationell konst

Utställningar med både lokal och nationell karaktär visas i Tibros olika utställningslokaler. Utställningsytan på Tibro bibliotek visar upp ett varierat utbud av både konst och hantverk. Allt ifrån den unga konst- och hantverksscenen till etablerade och välkända aktörer.

I samarbete med Tibro konstförening visas skiftande utställningar av nutida konst på Atelje Blocking.
Tibro kommun äger en stor konstsamling som är placerad i kommunhuset, på äldreboenden, skolor, biblioteket och i andra kommunala verksamheter.

Teater i Tibro

Under åren har flera etablerade gästspelsscener nyttjats i Tibro. Bland de scener som har använts är Forum, Runda Rummet på Tibro bibliotek, Biografen Vintergatan och Tibro Folkets Park. 

Film i Tibro

På biograf Vintergatan i Tibro visas både nya och gamla filmer. Biografen drivs av föreningen Tibro Film och Teater. Föreningen har en egen hemsida där man kan boka/köpa biljetter och se kommande program.

Nyheter Kultur

 • Henrik Jacobson och Magdalena Rubensson Zäll tar emot utmärkelsen Årets förening till Tibro Ryttarförening.

  Tibro Ryttarförening blev årets ridskola

  30 november 2023 | Kultur, fritid och idrott

  Tibro Ryttarförening har utsetts till årets ridskola i Sverige. Det skedde vid den årliga Ryttargalan som ägde rum på Grand Hotell i Stockholm den 29 november. Föreningen får priset för att de bedriver en föredömlig och inkluderande verksamhet där både människor och hästar trivs, för att de har hög nivå på både ridlärare och hästar och för att de satsar stort på utveckling och samhällsnyttiga projekt för barn och unga. Tibro Ryttarförening utsågs till årets förening vid vårens idrottsfestival i Tibro.

 • Fågellvik

  Fågelvik öppnar dörren på lördag

  29 november 2023 | Kultur, fritid och idrott, Tibro kulturskola, Tibro Bibliotek, Ung i Tibro, Fågelvikskolan

  Verksamheterna på Fågelvik arrangerar öppet hus på lördag. Klockan 10-13 kan du besöka byggnaden!

 • Invigning rondellkonst

  Konstverk invigdes i Tidåkrarondellen

  19 oktober 2023 | Kultur, fritid och idrott

  ”Det är här det händer”, sa Torbjörn Andersson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, när han och Ann Ohlsson, ordförande i kommunfullmäktige, invigde konstinstallationen Hej Tibro på Tidåkrarondellen. ”Det är ett konstverk som väcker känslor och konst ska ju beröra eller uppröra”, menade Ann Ohlsson.

 • Rondellkonst invigs 18 okt

  Rondellkonst invigs 18 oktober

  17 oktober 2023 | Kultur, fritid och idrott

  Onsdagen den 18 oktober invigs äntligen det spektakulära konstverket på cirkulationsplatsen på 49:an. Invigningen sker klockan 17.30 i direkt anslutning till konstverket vid Mio och alla intresserade är välkomna. Vill du höra konstnären Birgitta Muhr berätta om konstverket är du välkommen på utställningsvernissage på biblioteket kl. 16.00.

 • Ljusvandring i Tibro 2023

  Ljusvandring i Tibro centrum

  2 oktober 2023 | Kultur, fritid och idrott

  10-års jubileum för Ljusvandring i Tibro! Torsdagen den 19 oktober klockan 18-20 är du varmt välkommen på årets ljusvandring genom Tibro. Vi firar ett decennium av magiska ljusögonblick och gemenskap!