Tibro kommuns nyheter

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Filtrera
  • Tibroungdomar nöjda efter fjärdeplats i UngDrive Masters

    | Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro

    I månadsskiftet september-oktober deltog tre driftiga Tibroungdomar i UngDrive Masters i Gnosjö, ett evenemang som fungerar som ett SM för sommarföretagare. Det resulterade bland annat i en fjärdeplats. ”Vi hamnade precis utanför prispallen, men det kändes helt okej. Vi fick med oss jättemycket från upplevelsen”, säger Isabelle Kjellberg.

  • Broschyren "Trygg i Tibro" till alla hushåll

    | Trygghet och säkerhet

    Trygg i Tibro. Det är namnet på den broschyr som kommer att delas ut till alla hushåll under den nationella beredskapsveckan den här veckan. "Vi vill sprida kunskap kring hur vi i kommunen och andra myndigheter arbetar med trygghets- och beredskapsfrågor och bidra till att vi alla har en god beredskap inför allvarliga händelser", säger kommunchefen Gustav Olofsson.

  • Nya fritidsgården invigd

    | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro, Fågelvikskolan

    Tisdagen den 5 september invigdes Tibros nya fritidsgård, som är belägen i den nyrenoverade Fågelvikskolan. Ett fyrtiotal ungdomar var med på invigningen, som fritidschefen Marcus Blåder och kultur- och fritidsnämndens ordförande Torbjörn Andersson höll i. Hör Marcus berätta om de nya lokalerna och ta del av vad de deltagande ungdomarna tycker om dem.

  • Karlsborgsbanan snart ett minne blott

    | Byggnation, boende och miljöskydd, Trafik och teknisk service

    1876 byggdes Karlsborgsbanan mellan Skövde och Karlsborg. 2023 grävs den gamla järnvägen upp.Under de senaste veckorna har slipers och räls tagits upp i och kring Tibro. Att förarbetet till uppgrävningen tagit tid intygar Mikael Björk, som är projektledare inom Trafikverket.”Rivningsprojektet inledde vi inom Trafikverket 2018. Därefter har omfattande miljöprovtagningar skett liksom kulturarvsanalyser. Projektet har varit tidskrävande, men det är viktigt att vi minns Karlsborgsbanan”, menar Mikael.

  • Fågelvikskolan invigd

    | Barnomsorg och utbildning, Kultur, fritid och idrott, Fågelvikskolan, Fågelviksbygget

    Fredagen den 25 augusti invigdes nya Fågelvik där Tibros nya högstadieskola, kulturskola, fritidsgård, anpassade grundskola och introduktionsprogrammet nu finns tillsammans med kommunens bibliotek. Lärare, elever, politiker och andra inbjudna gäster fick lyssna till en hel rad med tal och mingelmusik av lärare från Kulturskolan och så hjälptes elever och politiker åt att klippa det obligatoriska bandet. Ta del av vad som hände under invigningen och hör ansvariga politiker, chefer och elever ge sin syn på de nya lokalerna.

  • Följ med på husesyn i snart färdiga Fågelvikskolan

    | Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Kultur, fritid och idrott, Fågelviksbygget

    Ombyggnationen av Fågelvikskolan till ny högstadieskola, kulturskola och fritidsgård är i det närmaste färdig. Endast mindre justeringar återstår och överflyttningen av möbler, annan inredning och skolmaterial pågår för fullt. Följ med arbetsledaren Tobias Bromander på husesyn i de snart färdiga lokalerna och hör honom berätta hur bygget har fungerat. Se vår film eller läs vår artikel om byggprojektet.

  • Tibros pumptrack invigd med tal och åkarglädje

    | Kultur, fritid och idrott, Ung i Tibro

    Det blev full fart i Tibros pumptrack direkt när den invigdes den 10 juli. Efter invigningstal av kommunalrådet Jan Hanna och kultur- och fritidsnämndens ordförande Torbjörn Andersson och obligatorisk bandklippning tog sig barn och ungdomar i olika åldrar runt banan med stor koncentration och uppenbar rörelseglädje. Här kan du se en film och läsa om vad som hände under invigningen.

  • Unga Tibrobor fick jobba med centrumutveckling

    | Kommun och politik, Byggnation, boende och miljöskydd, Folkhälsa

    Tibro kommun håller på att ta fram en centrumutvecklingsplan. Som ett led i det arbetet har årskurs 6-elever och gymnasielever i Tibro fått delta i ett mobilt dialoglabb. I början av juni fick de unga Tibroborna ge sin syn på hur stationsområdet i Tibro ska utformas och vad som ska finnas där i framtiden. Se filmen där eleverna berättar om sina idéer och där arbetet med centrumutvecklingsplanen beskrivs.

  • Följ med på en rundtur i nya Ransbergs skola

    | Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

    Ute i Ransberg växer den nya skolan fram steg för steg. Personalen på Ransbergs skola har besökt bygget under ledning av projektledaren Samuel Willner och projektingenjören Ragnar Olsson. Följ med på en rundtur i den nya skolan och hör personalen presentera sina tankar om hur den är utformad.

  • Nya lokaler och nytt arbetssätt tar form inför Fågelviksflytten

    | Barnomsorg och utbildning, Fågelvikskolan, Fågelviksbygget

    Hösten 2023 tas nya Fågelvik i bruk. Då finns här en nya högstadieskola, en ny fritidsgård, en ny kulturskola och ett nytt bibliotekscafé. I den här filmen berättar ansvariga chefer och personal om arbetet med att hitta ett gemensamt förhållningssätt och bli en samlad personalstyrka på Fågelvik. Dessutom får du en kort lägesrapport om ombyggnationen.