Stipendieutdelning vid skolavslutningen

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

20 juni 2022

Barnomsorg och utbildning, Nyboskolan

Torsdagen den 16 juni var det dags för skolavslutning på Nyboskolan. Det var en skolavslutning där både elever och personal bjöd på sång och dans och publiken bidrog med höga applåder och jubel. Under avslutningen var Rotary på plats och delade ut stipendier till två elever i idrott, två elever i språk samt två elever i entreprenörskap.

Idrottsstipendiater:

Sara Frendegard 06B                                                                   

En mycket duktig idrottstjej med en fantastisk inställning, laganda och positivt driv. Hon har visat sina goda kunskaper i ämnet redan från åk 7 och har framförallt varit (och är) en förebild i ämnet genom hennes sätt att engagera och inspirera andra.
En grymt duktig idrottstjej!

Simon Karlsjö 06A

En mycket duktig kille i ämnet idrott och hälsa. Han har kunskaper på hög nivå i alla moment i ämnet och han är driven, framåt och intresserad av att utvecklas och förbättras. En viljestark kille som är ambitiös och har en målmedveten och klartänkt blick i idrottens tecken. En fantastiskt duktig idrottskille!

 

Språkstipendiater:

Nelly Erlandsson, 06C

En mycket ambitiös och språkbegåvad elev med ett stort intresse och entusiasm för det franska språket och all dess kultur. Eleven har under hela högstadietiden arbetat målmedvetet på lektionerna, vilket har resulterat i utmärkta resultat. 

Linn Klasson, 06E

Eleven har under högstadietiden utvecklats mycket och har under åren nått mycket goda resultat. Eleven är ambitiös och motiverad samt arbetar snabbt och noggrant med alla sina uppgifter. Eleven har ett gediget intresse för språket och att lära sig mer och har även på fritiden utvecklat språket genom att ha kontakt med en annan elev i Spanien.

 

Stipendiater i entreprenörskap:

Nabil Alkhatib, 06D

En ambitiös elev som ofta ser egna lösningar på olika typer av problem. Eleven är en lagspelare som arbetar hårt för att nå gruppens gemensamma mål. I Nabil ser vi en kommande entreprenör.

Alice Tjäder 06C

Eleven använder ett subtilt ledarskap i sitt arbete med andra. Hon är ödmjuk i framförandet av idéer men tydlig i organisation och har en stark arbetsmoral. Eleven har under sina år på Nyboskolan visat en stor utveckling i sitt ansvarstagande.

 

Assar Sundblad (ordförande), Johanna Nylén (sekreterare) och Elsa Bring (vice ordförande) har utgjort elevrådets styrelse under läsåret och även dessa tackades av under avslutningen.

Varje år har Nyboskolan en novelltävling i åk 8 . Förstapriset gick till Agnes Johansson i 07E. Andrapriset till  Hampus Broberg i 07D och tredjepriset till Joudi Najjar i 07B. Sedrat Elmuntaha Al Tawil fick förstapriset i novelltävlingen för elever i svenska som andraspråk.

Eleverna i åk 9 avslutade dagen med en avslutningsbrunch tillsammans med all personal i matsalen.

Vi önskar er alla ett stort lycka till i framtiden!