Tibrogåvan samlade in 14 000 till familjer i Tibro

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

22 december 2022

Omsorg och stöd

Under december har Tibro kommun tillsammans med Svenska Kyrkan och Tibro Handel haft en insamling där pengarna går till att hjälpa familjer i Tibro under julen. Nu är insamlingen avslutad och totat 14 000kr har samlats in.

Insamling i butiker 

Under december har Tibroborna kunnat swisha in pengar till Tibro Handel, dessa pengar har nu omvandlats till presentkort hos Tibro Handel som Svenska Kyrkan delar ut till behövande familjer. 

Totalt har ca 7000kr samlats in och Svenska kyrkan har valt att gå in med lika mycket själva. Så nu i dagarna delas totalt 14 000kr ut till 14st utvalda familjer i Tibro.

Vilka familjer får ta del av Tibrogåvan?

Svenska kyrkan har gjort ett grundligt arbete med att hitta dessa familjer via sina verksamheter och människor som själva kontaktat kyrkan. Varje familj har sedan fått sitta i samtal med Svenska kyrkans personal och de har utifrån det samtalet gjort en bedömning om att bevilja stöd eller inte.

"Pengarna delas ut i form av presentkort hos Tibro Handel och det är upp till familjerna vart de väljer att handla. Men de flesta kommer att handla mat eller köpa julklappar till sina barn" förklarar Sami Kaukonen, präst i Svenska Kyrkan.

Vi på Tibro kommun är glada för att kunna vara en del av den här insamlingen och vi hoppas att kunna fortsätta även nästa år.

"Att kunna hjälpa familjer som har det tufft samtidigt som vi stöttar vår lokala handel känns som ett fantastisk bra upplägg och något vi gärna fortsätter med", säger Felicia Holm koordinator på Tillväxt Tibro.