Praktikplatser för elever från Nyboskolan

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

25 augusti 2022

Barnomsorg och utbildning, Kultur, fritid och idrott, Näringsliv, arbete och etablering, Ung i Tibro, Tibro kompetenscenter, Fågelvikskolan

Vecka 46-47 har du möjligheten att ta emot elever från Nyboskolan som då är ute på höstens PRAO-period. Den här gången är det elever i årskurs 9 som under två veckor får möjligheten att lära sig mer om olika yrken och vad som finns att jobba med här i Tibro.

Praktik - en viktig del i utbildningen
Att få en inblick i arbetslivet genom praktik är en viktig pusselbit i att hitta rätt väg till sitt framtida yrke. Genom att låta barn och ungdomar få se olika arbetsplatser hjälper man dem att hitta rätt utbildning och bidrar även till framtida kompetensförsörjning.

Praktikplatsen.se
Nyboskolan använder praktikverktyg praktikplatsen.se där du som företagare lätt kan erbjuda platser till ungdomarna genom en sökbar platsannons. Du som företagare behöver därmed inte ta emot ungdomar som knackar på dörren och ber om praktik utan får istället ett mail med information om vilka elever som har fått en plats hos just dej och ditt företag.

Denna digitala mötesplats för skola-arbetsliv förväntas kvalitetssäkra och underlätta praktikhanteringen samt bidra till att fler elever får en inblick i arbetslivet och därmed landar mer rätt i sina framtida studie- och yrkesval. Arbetslivet får också en möjlighet att möta sin framtida arbetskraft.

Genom att vara med på praktikplatsen.se som Tibroföretagare deltar du i arbetet med en likvärdig skola där alla elever söker sin praktik på ett likvärdigt sätt. Praktikplatsen.se är mailbaserat så du får ett tydligt informationsflöde och framförhållning via din mail. Det är ett enkelt och kostnadsfritt sätt att marknadsföra ditt företag för framtidens arbetskraft.

Anmäl ditt erbjudande om praktikplats på praktikplatsen.se. Det går också bra att kontakta studie- och yrkesvägledare Efwa Lidénefwa.liden@tibro.se eller telefon 0504-182 27.

Se filmen om praktik >>

Tack för att du är med och visar vägen framåt!