Nu går flyttlassen från Ransbergs skola

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

8 juli 2021

Barnomsorg och utbildning, Ransbergs skola, Ransbergsbygget

Nu töms Ransbergs skola på möbler och utrustning inför rivningen i september. Sedan midsommarveckan har flyttkarlarna Johan Berg, Nour Altaowel och Sahar Alkafarna burit och lastat möbler och flyttkartonger och kört flyttlass på flyttlass från Ransberg till Smulebergsskolans gamla lokaler.

Flyttningen från Ransbergs skola påbörjades direkt efter skolavslutningen då personalen packade ner läromedel, pärmar och papper och annan utrustning i flyttkartonger. 

Flyttstart i midsommarveckan

I midsommarveckan var det sedan dags för barn- och utbildningsförvaltningens flyttkarlar och en feriepraktikant att påbörja själva flytten. 

- Personalen har märkt lådor och kartonger i tre olika kategorier. Allt som är märkt med grönt ska köras och packas upp i de tillfälliga lokalerna. Det som är märkt med grått ska sparas inför framtiden och det som är märkt med rött ska slängas, berättar Johan Berg.

Fortsätter i augusti

Flyttpersonalen har hittills ägnat det mesta av sin tid åt att flytta möbler och utrustning från Ransberg till Smuleberg. I augusti ska sedan allt som ska användas i de tillfälliga lokalerna packas upp, monteras och ställas på plats.

- Vi kommer bland annat att se till att bokhyllor och skåp säkras upp så att de inte välter, säger Nour Altaowel.

Arbetet med att tömma Ransbergs skola ska vara färdigt i september då samtliga skolbyggnader ska rivas för att kunna lämna plats åt den nya skolan, som ska uppföras på platsen.