Vaccineringen av vårdtagare har startat i Tibro

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

13 januari 2021

Omsorg och stöd, Corona

Vaccineringen av vårdtagare på Tibros äldreboenden startade tisdagen den 12 januari cirka en vecka senare än beräknat och vaccineringen av vårdtagare med hemsjukvård planeras påbörjas under nästa vecka. "Vi var redo att börja vaccinera redan förra veckan, men fick tyvärr inte vaccinet levererat till oss förrän igår", klarlägger vård- och omsorgschef Rikard Strömqvist.

Det finns i nuläget inget svar på frågan varför inte vaccinet kom till Tibro förrän den här veckan.

– Vi har inte fått någon information om varför vi inte fick vaccinet vecka 1, men vi har bara kunnat förhålla oss till det aktuella läget genom att vara beredda och avdela resurser för vaccinering, säger Rikard Strömqvist.

Äldreboenden först sedan vårdtagare med hemsjukvård

Vaccineringen av boende kommer att ske på samtliga äldreboenden under vecka 2. Därefter kommer alla inom äldreomsorgen som har kommunal hälso- och sjukvård att kunna vaccineras.

– Vi ansvarar för att alla som är inskrivna i den kommunala hälso- och sjukvården vaccineras. Vår målsättning är att vi ska börja vaccinera inom hemsjukvården under vecka 3, säger Annicka Klar, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Tibro.

Annicka klarlägger att den kommunala hälso- och sjukvården i Tibro får de doser som behövs för att alla som har tackat ja till erbjudandet om vaccinering ska kunna vaccineras.

Vuxna med LSS och assistansersättning i nästa priogrupp

Vuxna personer som har insatser enligt LSS och vuxna som har assistansersättning inom kommunal hälso- och sjukvård kommer att erbjudas vaccin och de personerna ingår i nästa prioriterade grupp, som omfattas av den vaccinationsomgång som preliminärt planeras starta i början av februari.

Västra Götalandsregionen ansvarar för övrig vaccinering

De äldre i kommunen, som inte är inskrivna i den kommunala hemsjukvården men har hemtjänst kommer få information från sin vårdcentral om vaccination. Den informationen kommer att delas ut med hjälp av hemvårdspersonalen i Tibro kommun. Informationen gäller även de som bor tillsammans med den person som har hemtjänst.