Bli vintercyklist - anmäl ditt intresse!

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

17 september 2020

Byggnation, boende och miljöskydd, Folkhälsa

Åker cykeln in i förrådet samtidigt som klockan ställs om till vintertid? Dags att tänka om. Projektet Vintercyklist gör det enkelt att gå från sommarcyklist till vintercyklist. Nu kan du anmäla ditt intresse för att delta i projektet - och främja miljön och din hälsa!

Under vintern deltar Tibro kommun i projektet Vintercyklist. Projektet pågår i flera kommuner i Västra Götalandsregionen under vintern 2020-2021.

Nu söker vi dig som bor i Tibro kommun och vill anta utmaningen att cykla i din vintervardag, exempelvis till arbetet, affären, förskolan, fritidsaktiviteter eller annat. Totalt kommer 15 vintercyklister att väljas ut i kommunen.

Syftet med Vintercyklist är att få fler sommarcyklister att fortsätta cykla även på vintern. Genom att erbjuda deltagarna dubbdäck inklusive däckbyte sänks tröskeln för att vintercykla. I gengäld åtar sig deltagarna att cykla till och från arbetet minst 3 dagar i veckan, samtidigt som de återkopplar till sin hemkommun hur vinterväghållningen fungerar.

Anmälan senast 12 oktober

Vi söker dig som inte redan cykelpendlar på vintern och har minst en kilometer till arbetet eller skolan. Du anmäler dig senast den 12 oktober och får besked om du är en av de 15 utvalda veckan därpå. 

Detta får du som vintercyklist:

  • Däckbyte och dubbdäck för att förbereda din cykel inför vintern. Däckbytet sker under november.
  • En snygg reflexväst

Du som blir utvald som vintercyklist åtar dig att cykla minst tre dagar i veckan under vintercykelperioden på fyra månader, från den 1 december 2020 till den 31 mars 2021. 

Du ska:

  • regelbundet, två gånger per månad (varannan vecka), rapportera hur mycket du cyklar under perioden
  • delta i utvärderingen av projektet
  • lämna synpunkter på vad som fungerar bra och mindre bra i att cykla på vintern i Tibro kommun.

Inspirera andra - för miljöns och din hälsas skull!

Att vara vintercyklist är att värna om miljön, plånboken och om sin egen hälsa. Anta utmaningen att cykla året runt och upptäck att det är ett bekvämt och effektivt transportmedel även under vintern.

Ta chansen att inspirera både dig själv och andra till att cykla under hela året - inte bara på sommaren!