Följ Tibros egen julkalender i december

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

6 november 2020

Kultur, fritid och idrott

Följ Thure och Bertas juläventyr i Tibro där de hjälper den lilla tomtenissen Arve att hitta tillbaka till Nordpolen. Men hur ska de kontakta tomten och hur bygger man egentligen en flygande släde? En julsaga i en sagovärld där Tibros dåtid och nutid blandas.

I år har Tibro en helt egen julkalender, en julsaga i 24 delar där det varje dag fram till julafton läggs upp en ny lucka på  Visit Tibros facebookssida och i Tibro kommuns Youtubekanal.

I sagan får vi följa Thure och Berta, två små nyfikna möss som bor med sin familj i det Ottossonska huset mitt i Tibro. De är fullt upptagna med att längta efter julafton och drömma om julklappar när de stöter på tomtenissen Arve som kommit bort från sina kompisar och är ensam kvar i Tibro.

Tillsammans försöker Thure och Berta hjälpa Arve tillbaka till Nordpolen, men hur ska de komma dit? hur kontaktar man tomten och hur ska de kunna bygga en flygande släde? 

Följ Tibros alldeles egna julkalender, första luckan öppnas 1 december på facebook. 

Mössen värld i Tibro

I kvarteret Blåmesen kommer du i december kunna se mössens värld, kika in i sagovärlden och kanske finns det små hus som mössen bor i. Håll utkik runt om i Tibro under december för små överraskningar.