Klätterstenar till Ånaplan i september

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

14 augusti 2020

Näringsliv, arbete och etablering

Nu skapas fler möjligheter till aktivitet och rörelse på Ånaplan, genom ett samarbete mellan Tibro Föreningspool och ICA stiftelsen invigs klätterstenar i september.

Med hjälp av pengar från ICA stiftelsen och stöttning från Tibro kommun kommer de nya klätterstenarna invigas i september. Det är ett steg i riktningen mot att göra Ånaplan till en mer tillgänglig och aktiv plats för Tibroborna. 

ICA Folke och Tibro Föreningspool

ICA Folke är ett projekt som drivs av ICA stiftelsen, en del av vinsten från sålda Folkeprodukter går till att skapa nya mötesplatser i städer runt om i Sverige. Tibro Föreningspool sökte pengar från stiftelsen och fick glädjande besked.

Ånaplan given plats för projektet

Tibro kommun var snabbt med i dialogen med Föreningspoolen om till vad och vart pengarna skulle användas och Ånaplan blev den givna platsen. 

"Det är inte alla som har möjlighet att ta sig upp till Rankås för att röra på sig och området vid Ånaplan lämpar sig bra för aktiviteter," säger Marcus Olssons på Föreningspoolen. 

Klätterstenarna blir ett nytt inslag på platsen och något som är unikt i vårt område. Då ungdomar inte söker sig till föreningar i samma utsträckning som förr behövs det plats för spontant aktivitet och rörelse. 

Invigning 12 september

Annelie Magnusson på ICA Supermarket Tibro kommer att inviga stenarna på Ånaplan. "Som Ica-handlare i Tibro känner jag en enorm stolthet att få ge tillbaka till mitt samhälle genom att vara med och skapa nya mötesplatser."