Snart dags för stomresning på Baggeboskolan

Telefon
0504-18000

Telefontider
Mån-fre kl. 07.30-16.30

E-post
kommun@tibro.se

Besöksadress
Centrumgatan 17

Öppettider
Mån-fre kl. 07.30-16.00

Postadress
543 80 Tibro

Kontakter

8 januari 2019

Barnomsorg och utbildning, Byggnation, boende och miljöskydd, Baggeboskolan

Nu är bottenplattan för Baggeboskolan färdiggjuten och det är dags att påbörja arbetet med att resa stommen till huset. Stomresningen startar redan nästa vecka. Läs om detta och mycket mer i januari månads nyhetsbrev om Baggebobygget.

Anläggandet av bottenplattan påbörjades i månadsskiftet september-oktober. Sedan dess har personal arbetat med att gjuta plattan och förstärkningar i form av grundsulor, d v s kanter i betong, och plintar, som ska fånga upp lasten från de pelare som kommer att finnas i huset. Vidare har  ledningar för el, spillvatten och dagvatten lagts under bottenplattan.

När grundsulorna var gjorda isolerades hela bottenplattan med ett 30 cm tjockt lager av isolering. Därefter har täta slingor av golvvärmeslang placerats ut över hela hela grunden, förutom i idrottshallen, en armeringsmatta har lagts på plattan och så har allt omslutits med betong. 

Gjutning i december

Gjutningen av bottenplattan utfördes av betongföretaget Concrete under december månad. Totalt är det 5 000 kvadratmeter betong som använts för att täcka plattan. Efter gjutningen torrslipades ytan för att den skulle bli riktigt slät.

Stommontage på gång

Parallellt med arbetet på byggarbetsplatsen har tillverkningsritningar för skolans stomme, väggar och tak tagits fram. Stommen, som består av stål och betong, har tillverkats i en fabrik i Lettland. Delarna till den kommer att levereras till Sverige med båt och lastbil.

Monteringen av stommen påbörjas måndagen den 14 januari.