Inredningsfrukost på Inredia 25 april

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Inredningsfrukost

10 april 2019

Näringsliv, arbete och etablering

Torsdag 25 april är det frukostmöte för företag inom möbler - och inredningsbranschen i Tibro. På agendan är Inredia 2.0 dvs hur vi tillsammans kan utveckla mötesplatsen, Möbeldagarna 5-6 oktober samt information från ett forskningsprojekt som på olika sätt undersökt möbeldesign för äldre.

Inbjudan till

Frukostmöte med möbel- & inredningsföretagen i Tibro

Inredia 2.0

Utvecklingen av Inredia som mötesplats för Tibros näringsliv, människor och föreningar en bra bit på väg. Konceptet är utvecklat tillsammans med Ingrid Backman, inredningsarkitekt och designer med bakgrund på White design och White arkitekter där hon också varit delägare. Ingrid har jobbat med formgivning av möbler med flera svenska producenter, bl a Lundbergs här i Tibro, och har ett stort fokus på människan och hållbarhet.

Med god lokalkännedom om Tibro som plats och möbelort har Ingrid varit ett bra bollplank för oss när vi mejslat ut konceptet för hur huset kan fyllas med spännande miljöer, material och uttryck för att ge besökarna en bra upplevelse och känsla.

Vi har naturligtvis en tydlig ambition att många av er ska vilja vara med på resan framåt och synas här i huset. På frukostmötet berättar vi om huvuddragen framåt och gör ett avstamp för enskilda samtal med er om hur vi tillsammans kan göra Inredia till den mötes- och samlingsplats vi vill vara.

Möbeldagarna 5-6 oktober

Aktuell information om planeringsläget och ett kreativt samtal om hur vi tillsammans skapar ett riktigt bra evenemang. Naturligtvis är Möbelbilagan ett självklart inslag, Marcus Peterson från SLA är med och berättar om det.

BaltSe@nioR – möbeldesign för en åldrande befolkning

I EU-projektet BaltSe@nioR har forskare, företagare och studenter samarbetat för att ta fram innovativa lösningar för att Östersjöregionens åldrande befolkning ska kunna bo kvar hemma längre.

Inomhuspromenader, en magisk spegel och mystiska naturvarelser. Högskolan i Skövde ger oss en inblick i hur framtidens lösningar i hemmiljö kan se ut, bland annat får vi se en virtuell lägenhet med världens första seniormanikiner, ta en inomhuspromenad med träprototypen ”Let´s have a walk” och höra hur svenska seniorer helst vill bo om de själva får önska. Presentation av högskolans nya testlägenhet och en helt ny frivillig märkning av möbler anpassade för seniorers behov.

Lotten Svensson, lektor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde, projektledare
Catharina Gillsjö, lektor i omvårdnad vid Högskolan i Skövde
Marie Schnell, projektassistent för BaltSe@nioR

Dag, tid & plats

Torsdagen den 25 april kl 8.00-9.30, Restaurang Inredia

Vi bjuder på frukostbuffé från kl 7.45.

Klicka här för anmälan senast tisdag 23 april. Naturligtvis får ni gärna komma flera från samma företag. Glöm inte att vid anmälan också meddela eventuell specialkost.

Klicka här för inbjudan i pdf-format

Välkomna!

Mattias Peterson
Näringslivschef
mattias.peterson@tibro.se
0504-184 28