Årets första Tibrofrukost på Inredia

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Kontakter

22 februari 2018

Näringsliv, arbete och etablering

Årets första Tibrofrukost hölls på Inredia onsdag 21 februari 07:30-09:00. 52 personer hade hörsammat inbjudan och fick god frukost och information om världen i Tibro och Tibro i världen.

Tibrofrukosten är tänkt att vara en naturlig mötesplats för företagare, politiker och tjänstemän. Förutom en god frukost bjuder mötena på information, nya kontakter och förhoppningsvis samsyn i för Tibro viktiga frågor. 

Anmälan sker i regel till tillvaxt@tibro.se. Ange till vad och vilket datum i ämnesraden. Kontakta oss gärna om du har frågor!

På Tibrofrukosten lyfts aktuella och strategiska frågor, här ges möjlighet att få information från lokala företag, branschorganisationer och om satsningar och projekt som pågår i kommunen. Här träffas tjänstemän, företagare, politiker och företrädare för branschorganisationer med flera och ges möjligheten att få en relation och en bättre förståelse för varandras förutsättningar. 

Innehåll 21 februari

Efter en välsmakande frukost berättade Magdalena Svedlund som är tf näringslivschef lite om vad som har hänt och vad som är på gång i kommunen. Flera framgångsrika Tibroföretag fanns representerade på året Möbelmässa i Stockholm tex fick Offecct  pris och Tre sekel  lyftes fram.

Tibro och Inredia har haft spännande besök. Sveriges arbetsmarknadsminister Ylva Johansson var här och fick information om satsningarna på branschskola och kompetenscentra och samtidigt gjorde ett studiebesök på Tibro hantverksakademi. Inredia har ocskå haft besök av elever från Ransberg och Suleberg som arbetat med plats, identitet och lärande.

Robin Mashallah, från Trollhättan, berättade om konceptet Doublecup. Ett lika enkelt som genialiskt sätt att skapa ny förståelse och nya möjligheter helt utan förpliktelser. Björn Johansson, samordnare för yrkesvux, berättade om kompetenscenter och vilka utbildningar som Tibro kan erbjuda. Läs mer om Skaraborgs samlade utbud av yrkesutbildningar för vuxna här

Jenny Ekman, projektledare på IDC berättade om projekten Indigo, ASSAR och Möbelbruket. Läs mer om respektive projekt eller verksamhet genom att klicka på länkarna i texten.

Nästa Tibrofrukost är den 18 april. Läs mer på www.tibro.se