Info till årskurs 9 från SYV

5 juni 2020

NYBOSKOLAN

Här kommer lite info till dig som slutar årskurs 9 från vår Studie och Yrkesvägledare Rose-Marie. Den 1/7 kan du logga in och se ditt antagningsbesked till gymnasiet, logga in via www.utbildningskaraborg.se. Du använder samma lösenord som vid gymnasievalet. OBS! Svara på ditt besked innan den 31/7. Mer info finns på studie och yrkesvägledarens sida som du hittar under fliken högst upp.

Till elev i åk 9

Så är då tiden i grundskolan snart över, förhoppningsvis med många fina minnen. Nu är det dags för nästa steg i livet, där väntar en ny tid full av upplevelser och nya vänner.

Den 1/7 kan du logga in och se ditt antagningsbesked till gymnasiet, logga in via www.utbildningskaraborg.se. Du använder samma lösenord som vid gymnasievalet.

OBS! Svara på ditt besked innan den 31/7.

Du som är behörig men inte fått en plats på ett nationellt program den 1/7 har möjlighet att komma in vid reservantagningen i augusti (om du angivit att du vill stå kvar som reserv). Du får då ett antagningsbesked hemskickat till dig. Blir du antagen nära skolstarten ringer antagningskansliet till dig. Dubbelkolla nu innan terminsslutet så att rätt kontaktuppgifter finns i din webbansökan.

Du som inte är behörig till ett nationellt program kommer att få brev med mer information om möjligheterna på introduktionsprogrammen.

Har du som behörig inte fått någon plats eller är mycket missnöjd med ditt val går det att göra ett sent omval (via blankett) till program med lediga platser. Se mer information om hur på www.utbildningskaraborg.se

Om du har några funderingar kan du ringa eller maila till mig. Jag jobbar t.o.m vecka 27 för att hjälpa till vid eventuella frågor. Sedan tar jag semester och är tillbaka i tjänst den 3/8.

Telefon: 0504-18175/0725995278

Mailadress: rosemarie.persson@tibro.se

 

Ha nu en riktigt skön sommar och ett varmt lycka till i livet!

Och du! Kom ihåg att ett mål alltid kan nås på olika vägar.

En krokig väg tar kanske längre tid men ger dig istället desto fler upplevelser.

 

 

Med vänlig hälsning

Rose-Marie Persson

Studie och yrkesvägledare.