Digital yrkes- och karriärmässa 23 februari

Telefon
0504-184 00

E-post
tillvaxt@tibro.se

Besöksadress
Inredia, Brovägen 26

Öppettider
Mån-fre 08.00-16.00

Postadress
Brovägen 26, 543 35 Tibro

Hitta ditt sommarjobb i Tibro! Vår digitala yrkes- och karriärmässa visar upp företag och kommunala enheter som är i behov av arbetskraft nu under sommaren. Läs också om hur du kan starta företag, få inspiration till gymnasievalet och framtida studier.

Sommarjobb och feriepraktik 

Vi närmar oss sommar och nu är det hög tid att börja tänka på sommarjobb. I Tibro kan du söka sommarjobb hos flera företag men också feriepraktik hos Tibro kommun.

Sommarjobba inom handeln

  • Billiga Mobilskydd

Lagershop och onlinehandel i Tibro, här får du som sommarjobbare hjälpa till i butiken och på lagret under några veckor på sommaren.

Känns det spännande? Maila Jane Agerskov och skicka in din ansökan 

  • Olssons fiske

Med stor butik i Tibro och onlinehandel är Olssons fiske i behov av medarbetare på lagret under sommaren. Här får du hjälpa till att plocka och packa varor på lagret. 

Nyfiken? Maila jobb@olssonsfiske.se och lämna din ansökan 

Feriepraktik hos Tibro kommun: 

Ansökningarna till feriepraktiken är öppen mellan 1–31 mars. Du som är född 2004 eller 2005 och är folkbokförd i Tibro kommun är välkommen att söka. 

Feriepraktiken är uppdelad i tre perioder:

Period 1: vecka 25-27 (Midsommarafton helgdag)
Period 2: vecka 28-30
Period 3: vecka 31-33

Du arbetar cirka 6 tim/dag och får en ersättning på 55 kr/tim.

Under vår digitala sändning får du en inblick i några av feriepraktikplatserna, förutom dem så kan du också jobba inom exempelvis vården, skola eller på Mini-Zoo. Se alla platserna och gör din ansökan via webformuläret 

Vart vänder jag mig med mina frågor? 
Jacob Mako på Tibro kompetenscenter jobbar med feriepraktikplatserna och hjälper dig med alla dina frågor. Kontakta Jacob via mail eller på telefon 0504 187 16 

Här är några av de verksamheter som tar emot feriepraktikanter 2021:

 

 

 

 

Prova på att starta företag 

Sitter du på en idé? Kanske en vara som alla borde ha eller tjänst som längtar efter? Då borde du prova på att starta företag under sommarlovet eller på gymnasiet. 

Ung Företagsamhet - UF 

Att driva UF-företag ger dig möjlighet att göra verklighet av en idé, att göra något som du verkligen vill och som du tror på. Du kommer att lära dig om företagande, få ett kontaktnät och växa som människa.

Ett UF-företag består vanligtvis av tre till fem medlemmar och drivs inom ett eller fler ämnen på alla gymnasieprogram. Under året som UF-företagare kan du delta i olika aktiviteter som regionala utbildningsdagar, tävlingar och mässor. 

Läs mer på Ung Företagsamhet Skaraborg 

Starta företag som sommarjobb 

I UngDrive Academy får du som är mellan 15-18 år hjälp att starta ett eget företag och tjäna egna pengar på sommarlovet. 

UngDrive är ett nätverk av framstående unga företagare som tillsammans format UngDrive Academy till just den utbildningen som de själva hade önskat sig är de startade sina första företag.

Kort och gott: Sveriges enklaste och roligaste sätt att testa på att starta eget! Här får du en kick-ass företagsutbildning och UngDrive Academy gör allt för att inspirera och stötta dig att nå de mål du sätter upp; oavsett om det är att tjäna så mycket pengar som möjligt, få göra skillnad i utvecklingsländer eller att bli nästa globala IT-startup.

Läs mer på UngDrive Academy

Se hela sändningen här