Yrkesutbildningar

Tibro Kompetenscenter erbjuder flera olika yrkesutbildningar. Vi kombinerar teori med praktik för att ge dig en så bra och bred grund som möjligt inför ditt kommande yrkesliv.

Våra yrkesutbildningar ges som vuxenutbildning på gymnasial nivå. Det innebär att du läser yrkeskurser från gymnasieskolans yrkesförberedande program. Utbildningens längd kan variera beroende på utbildningens inriktning.

Kursmaterial

Du står själv för allt material som behövs under utbildningen. Du kommer få möjlighet att köpa skydds- och arbetskläder vid utbildningsstart.

Ansökan

Ansökan till utbildningar som startar våren 2020 är öppen 15 oktober-15 november 2019.

En gymnasial yrkesutbildning söker du alltid via vuxenutbildningen i din hemkommun, även om utbildningen genomförs i en annan kommun.

Du ansöker till våra yrkesutbildningar genom att fylla i och skriva ut vår ansökningsblankett. Var noga med att fylla i alla uppgifter och att du bifogar betyg, intyg eller andra dokument som styrker dina tidigare erfarenheter. Observera att alla betyg och handlingar ska vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag. Glöm inte att skriva under blanketten.

Om du är folkbokförd i Tibro kommun skickar du blanketten till Tibro Kompetenscenter på nedanstående adress eller lämnar den direkt till vår expedition. Du som är folkbokförd i en annan kommun skickar din ansökan direkt till vuxenutbildningen i din hemkommun. De ska sedan godkänna din ansökan innan de skickar den vidare till oss.

Skicka ansökan till:

Tibro Kompetenscenter
Gymnasiegatan 29
543 80 Tibro