Välkommen till Tibro Training Centre

Bilder som visar TTC:s utbildningsverksamhet i Tibro och Sydafrika Bilder som visar TTC:s utbildningsverksamhet i Tibro och Sydafrika Bilder som visar TTC:s utbildningsverksamhet i Tibro och Sydafrika Bilder som visar TTC:s utbildningsverksamhet i Tibro och Sydafrika Fönster och dörrhantverkare CNC CNC

En av de viktigaste frågorna för svensk trä- och möbelindustri är framtidens kompetensförsörjning. Hälften av industrins sysselsatta kommer att gå i pension inom 20 år och tillsammans med den tekniska utvecklingen innebär detta väldigt stora utmaningar.

Bra yrkesutbildningar oavsett nivå bygger på att utbildningarna motsvarar företagens kompetensbehov, vilket i sin tur kräver ett företagsengagemang. Utan detta kommer vi att stå utan utbildningar.

Möbel- och inredningsbranschens intresse för våra utbildningstjänster är stort och kursdeltagarna upplever TTC:s utbildningar som ett steg på vägen mot ett arbete.                           

TMF, Trä och Möbelföretagen, företräder ungefär 700 medlemsföretag inom trä-, möbel- och inredningsindustrin. Dessa omsätter ca 70 miljarder kronor med mycket högt förädlingsvärde. TMF:s medlemsföretag representerar cirka 80% av industrins totala antal anställda och omsättning.

Under 2015 gick ca 52 % av våra deltagare i anställning efter avslutad utbildning.

 

För mer information kontakta:

Henric Holm
Tel 0504-186 20
E-post Skyddad adress

        

 

TTC
Järnvägsgatan 17,
543 50 Tibro
Tel 0504-182 47
E-post Skyddad adress
»» Hitta till TTC

 

Boende i Tibro

Vandrarhemmet Tärnan

Turism och Besöksservice

 

Nyheter

 YH-utbildning

Nu är det dags att söka till Yh-utbildningen Möbel- och Inredningssnickeri/CNC och Robotoperatör.

Ansökningsomgången är öppen till den 15 Maj

Info:  YH-utbildningar 

 

Green Product Award

TTC:s monter på möbelmässan väckte intresse, och en av produkterna som en elev formgett och tillverkat väckte så stort intresse att den blev handplockad att delta i tävlingen "Green Product Award 2016".

Produkten har nu passerat den första juryn där bidrag från 34 länder beaktats och ingår nu i "Green Product Selection 2016".

 En online röstning  under juni kommer sedan att ge en slutlig vinnare av "The Green Product Award 2016".

 

 

Från 1 januari 2015 tar Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) över det regionala projektet valideringstolk med dess webbsida, domännamn samt ordlistor, lexikon och rapporter.

Info: Det nationella projektet Valideringstolk.