Äldrecentrum

Gemenskap vid fikabord på äldrecentrum i Tibro. Foto: Emma AskGemenskap vid fikabord på äldrecentrum i Tibro. Foto: Emma Ask

Äldrecentrum är en mötesplats för dig som är pensionär och dig som är anhörig eller frivillig medarbetare.

Hit kan du komma för att knyta nya vänskapsband, hämta kraft, få information om äldreomsorg, delta i aktiviteter eller helt enkelt sitta ner och dricka en kopp kaffe och få dig en pratstund. På Äldrecentrum förmedlas också frivilliga insatser till olika verksamheter inom äldreomsorgen.

Glädje, gemenskap och anhörigstöd

Tanken med Äldrecentrum är att samla pensionärer som bor i eget boende,  anhöriga och frivilliga kring det som har med vänskap, glädje, kunskap och kreativitet att göra och som är gott för själen, hälsan och kroppen. Ibland kanske du som anhörig eller god vän kan behöva en stund bara för dig själv. Då kan du lämna din anhörige/närstående hos oss på Äldrecentrum och göra något på egen hand. Du behöver inte höra av dig långt i förväg eftersom vi alltid har personal här på vardagar, under våra öppettider.

Må bra-rum

Har du sett vårt Må bra-rum? I ett rum som är inrett i skogens tecken kan du koppla av i våra massagefåtöljer. Fåtöljerna har olika val av massage som du kan välja bland och självklart kan du få hjälp i och ur stolen om du vill. Ring och boka tid om du vill prova!

Öppettider

Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 bemannat med personal och frivilliga medarbetare efter behov.
Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 bemannat med frivilliga medarbetare.

Kontaktuppgifter

Du är välkommen att besöka Äldrecentrum på Fredsgatan 36, första våning. Du hittar kontaktuppgifter till Äldrecentrum under rubriken kontaktinformation till höger.

 

Nyheter

Musikunderhållning med Ingvar Sjökvist 2014-11-26 Ingvar Sjökvist gästar Äldrecentrum med sin sång och dragspel. Fika finns på Äldrecentrum både före och efter underhållningen. Information om anhörigstöd 2014-11-25 Anhörigstödjare Gun-Britt Klingvall berättar om kommunens anhörigstöd. Vad är anhörigstöd? Vem är anhörig? Ett bra tillfälle att få information i området samt tid för frågor. Binda dörrkransar 2014-11-19 Lagom till 1:a advent binder vi dörrkransar på Äldrecentrum. Till vår hjälp har vi Sonja Larsson. Materialet du använder är till självkostnadspris och har du en stomme kan du ta med dig den. Öppet Hus på Äldrecentrum den 4 november 2014. Foto: Christina von Brömssen Välbesökt Öppet Hus-dag på Äldrecentrum 2014-11-07 Mötesplatsen Äldrecentrum hade många gäster på Öppet Hus-dagen 6 november. Närmre 150 personer kom för att få kaffe och kakor, lyssna till pianospel av Moa Andersson, se bildspel över verksamheten och inte minst se de nya stora lokalerna. Linedance 2014-11-03 På Äldrecentrum har du nu möjlighet att lära dig dansa linedance. Du dansar efter egen förmåga och är med så mycket du själv vill. Vill du inte dansa är du ändå välkommen att lyssna till den medryckande musiken och vara med i gemenskapen. Program på Äldrecentrum 2014-10-29 Årets sista program på Äldrecentrum är nu klart och som vanligt finns ett rikt utbud med aktiviteter för alla pensionärer i Tibro. Ta en titt och välkommen till oss! Fler nyheter
Sidansvarig: Sandra Eggen Publicerad: 2014-10-17 Skriv ut

Kontaktinformation

Äldrecentrum Besöksadress: Fredsgatan 36 Postadress: 543 30 Tibro Tel: 0504-186 03

Sandra Eggen Enhetschef Skicka e-post till Sandra Tel: 0504-18465

Länkar till andra webbplatser