Äldrecentrum

Gemenskap vid fikabord på äldrecentrum i Tibro. Foto: Emma AskGemenskap vid fikabord på äldrecentrum i Tibro. Foto: Emma Ask

Äldrecentrum är en mötesplats för dig som är pensionär och dig som är anhörig eller frivillig medarbetare.

Hit kan du komma för att knyta nya vänskapsband, hämta kraft, få information om äldreomsorg, delta i aktiviteter eller helt enkelt sitta ner och dricka en kopp kaffe och få dig en pratstund. På Äldrecentrum förmedlas också frivilliga insatser till olika verksamheter inom äldreomsorgen.

Glädje, gemenskap och anhörigstöd

Tanken med Äldrecentrum är att samla pensionärer som bor i eget boende,  anhöriga och frivilliga kring det som har med vänskap, glädje, kunskap och kreativitet att göra och som är gott för själen, hälsan och kroppen. Ibland kanske du som anhörig eller god vän kan behöva en stund bara för dig själv. Då kan du lämna din anhörige/närstående hos oss på Äldrecentrum och göra något på egen hand. Du behöver inte höra av dig långt i förväg eftersom vi alltid har personal här på vardagar, under våra öppettider.

Må bra-rum

Har du sett vårt Må bra-rum? I ett rum som är inrett i skogens tecken kan du koppla av i våra massagefåtöljer. Fåtöljerna har olika val av massage som du kan välja bland och självklart kan du få hjälp i och ur stolen om du vill. Vi har även en motionscykel du kan använda för att cykla och motionera.

Öppettider

Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 bemannat med personal och frivilliga efter behov.
Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 bemannat med frivilliga.

Kontaktuppgifter

Du är välkommen att besöka Äldrecentrum på Fredsgatan 36-38. Du hittar kontaktuppgifter till Äldrecentrum under rubriken kontaktinformation till höger.

 

Nyheter

Linedance 2015-10-27 Linedance har kommit att bli en populär aktivitet på Äldrecentrum, vi har roligt när vi dansar till klämkäck musik! Vill du också prova? Läs nedan vilka dagar och tider vi dansar, hänga gärna på! Program på Äldrecentrum 2015-10-27 Välkommen att ta del av Äldrecentrums senaste program som är fullt av trevliga aktiviteter för alla pensionärer i Tibro. Resa till Bennys järnvägsträdgård i Tidan 2015-08-31 Äldrecentrum ordnar en utflykt till Bennys järnvägsträdgård i Tidan och dessförinnan blir det fika på café Österberg. Höstprogram på Äldrecentrum 2015-08-28 Äldrecentrums program för september och oktober är klart. Axplock ur programmet är dokumentärfilmen Greklandsresan, underhållning med Ingvar Sjökvist och Hans Örtlund, tacokväll och mycket mer! Hemlig resa 2015-08-07 Den 17 augusti gör Äldrecentrum en hemlig resa. Låter det spännande så anmäler du dig till personalen från och med 10 augusti. Vill du träffa nya bekanta? 2015-02-09 På träffpunkten Äldrecentrum har du som pensionär möjlighet av träffa nya bekanta och vänner - det är aldrig försent! Fler nyheter
Sidansvarig: Sandra Eggen Publicerad: 2015-06-18 Skriv ut

Kontaktinformation

Äldrecentrum Besöksadress: Fredsgatan 36 Postadress: 543 30 Tibro Tel: 0504-186 03

Sandra Eggen Enhetschef Skicka e-post till Sandra Tel: 0504-18465

Länkar till andra webbplatser