Äldrecentrum

Gemenskap vid fikabord på äldrecentrum i Tibro. Foto: Emma AskGemenskap vid fikabord på äldrecentrum i Tibro. Foto: Emma Ask

Äldrecentrum är en mötesplats för dig som är pensionär och dig som är anhörig eller frivillig medarbetare.

Hit kan du komma för att knyta nya vänskapsband, hämta kraft, få information om äldreomsorg, delta i aktiviteter eller helt enkelt sitta ner och dricka en kopp kaffe och få dig en pratstund. På Äldrecentrum förmedlas också frivilliga insatser till olika verksamheter inom äldreomsorgen.

Glädje, gemenskap och anhörigstöd

Tanken med Äldrecentrum är att samla pensionärer som bor i eget boende,  anhöriga och frivilliga kring det som har med vänskap, glädje, kunskap och kreativitet att göra och som är gott för själen, hälsan och kroppen. Ibland kanske du som anhörig eller god vän kan behöva en stund bara för dig själv. Då kan du lämna din anhörige/närstående hos oss på Äldrecentrum och göra något på egen hand. Du behöver inte höra av dig långt i förväg eftersom vi alltid har personal här på vardagar, under våra öppettider.

Biblioteksfilial

På Äldrecentrum finns en biblioteksfilial med böcker från Tibros bibliotek. Här finns framför allt böcker med stor stil men även andra. Här kan du låna böcker och återlämna - även sådant du lånat på biblioteket på Gymnasiegatan. Du kan också beställa böcker och välja att hämta dem här.
Öppettiderna är desamma som Äldrecentrums öppettider, se nedan.

Må bra-rum

I vårt massagerum finns en massagefåtölj där du kan koppla av en stund. Fåtöljen har olika val av massage som du kan välja bland och självklart kan du få hjälp i och ur stolen om du vill. Vi har även en motionscykel du kan använda för att cykla och motionera.

Öppettider

Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 bemannat med personal och frivilliga efter behov.
Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 bemannat med frivilliga.

Kontaktuppgifter

Du är välkommen att besöka Äldrecentrum på Fredsgatan 36-38. Du hittar kontaktuppgifter till Äldrecentrum under rubriken kontaktinformation till höger.

 

Nyheter

Rollatorloppis 2016-05-25 Nu är det dags att rensa ur skåp och lådor och ta med dig dina saker du vill sälja vidare till någon annan på Äldrecentrums rollatorloppis! Ställ upp dina saker på rollatorn eller låna ett litet bord här. En man som heter Ove 2016-05-25 Den omtalade filmen En man som heter Ove visas på Äldrecentrum 1 juni kl. 13.30. Filmen handlar om Ove som är bostadskvarterets ordningsman och han är en man som vet att rätt ska vara rätt. Program på Äldrecentrum 2016-04-28 Programmet för maj och juni innehåller många trevliga aktiviteter! Det anordnas många utflykter och en och annan hemlig resa. Vi anordnar även en rollatorloppis där du kan ta med dig saker att sälja på Äldrecentrum. Information från kommunpolisen 2016-02-26 Kommunpolisen Helen Benjaminsson ger oss tips och råd hur vi kan minska risken att bli utsatta för brott och vad man ska vara uppmärksam på. Är målgruppen pensionärer mer utsatta än andra grupper? Helen berättar och svarar på era frågor! Invigning av biblioteksfilial på Äldrecentrum 2016-01-08 Varmt välkomna till invigningen av bibliotekets filial på Äldrecentrum! Resa till Bennys järnvägsträdgård i Tidan 2015-08-31 Äldrecentrum ordnar en utflykt till Bennys järnvägsträdgård i Tidan och dessförinnan blir det fika på café Österberg. Fler nyheter
Sidansvarig: Sandra Eggen Publicerad: 2016-01-08 Skriv ut

Kontaktinformation

Äldrecentrum Besöksadress: Fredsgatan 36 Postadress: 543 30 Tibro Tel: 0504-186 03

Sandra Eggen Enhetschef Tel: 0504-18465

Länkar till andra webbplatser