Äldrecentrum

Gemenskap vid fikabord på äldrecentrum i Tibro. Foto: Emma AskGemenskap vid fikabord på äldrecentrum i Tibro. Foto: Emma Ask

Äldrecentrum är en mötesplats för dig som är pensionär och dig som är anhörig eller frivillig medarbetare.

Hit kan du komma för att knyta nya vänskapsband, hämta kraft, få information om äldreomsorg, delta i aktiviteter eller helt enkelt sitta ner och dricka en kopp kaffe och få dig en pratstund. På Äldrecentrum förmedlas också frivilliga insatser till olika verksamheter inom äldreomsorgen.

Glädje, gemenskap och anhörigstöd

Tanken med Äldrecentrum är att samla pensionärer som bor i eget boende,  anhöriga och frivilliga kring det som har med vänskap, glädje, kunskap och kreativitet att göra och som är gott för själen, hälsan och kroppen. Ibland kanske du som anhörig eller god vän kan behöva en stund bara för dig själv. Då kan du lämna din anhörige/närstående hos oss på Äldrecentrum och göra något på egen hand. Du behöver inte höra av dig långt i förväg eftersom vi alltid har personal här på vardagar, under våra öppettider.

Må bra-rum

Har du sett vårt Må bra-rum? I ett rum som är inrett i skogens tecken kan du koppla av i våra massagefåtöljer. Fåtöljerna har olika val av massage som du kan välja bland och självklart kan du få hjälp i och ur stolen om du vill. Ring och boka tid om du vill prova!

Öppettider

Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 bemannat med personal och frivilliga medarbetare efter behov.
Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 bemannat med frivilliga medarbetare.

Kontaktuppgifter

Du är välkommen att besöka Äldrecentrum på Fredsgatan 36, första våning. Du hittar kontaktuppgifter till Äldrecentrum under rubriken kontaktinformation till höger.

 

Nyheter

Information från Pensionsmyndigheten 2015-03-27 Välkommen till ett informationstillfälle med Pensionsmyndigheten på Äldrecentrum. Du får information om bostadstillägg och andra frågor om pension. Tillfälle att ställa frågor finns. Äldrecentrum har öppet under påsk 2015-03-27 Mötesplatsen Äldrecentrum håller öppet under påsk. Mellan långredagen och annandag påsk är det öppet varje eftermiddag mella kl. 14.00-16.00. Påskbuffé på restaurang Karlavagnen 2015-03-11 Varmt välkommen till en härlig påskbuffé på restaurang Karlavagnen! Vi avnjuter god påskmat tillsammans och sedan förflyttar vi oss över till Äldrecentrum där vi lyssnar till Moa och Roger som spelar och sjunger medan vi intar kaffe och kaka. Linedance 2015-03-04 Linedance har kommit att bli en av Äldrecentrums nya populära friskvårdsaktiviteter, du kanske också vill vara med? Program på Äldrecentrum 2015-02-24 Nu kan du ta del av Äldrecentrums program för mars och april. Bland annat så finns numer en motionscykel att cykla på i Må-bra-rummet, du kan komma och prova på att spela olika instrument, Seniorshop visar senaste modet och mycket mer kan du göra hos oss! Vill du träffa nya bekanta? 2015-02-09 På träffpunkten Äldrecentrum har du som pensionär möjlighet av träffa nya bekanta och vänner - det är aldrig försent! Fler nyheter
Sidansvarig: Sandra Eggen Publicerad: 2014-10-17 Skriv ut

Kontaktinformation

Äldrecentrum Besöksadress: Fredsgatan 36 Postadress: 543 30 Tibro Tel: 0504-186 03

Sandra Eggen Enhetschef Skicka e-post till Sandra Tel: 0504-18465

Länkar till andra webbplatser