Äldrecentrum

Gemenskap vid fikabord på äldrecentrum i Tibro. Foto: Emma AskGemenskap vid fikabord på äldrecentrum i Tibro. Foto: Emma Ask

Äldrecentrum är en mötesplats för dig som är pensionär och dig som är anhörig eller frivillig medarbetare.

Hit kan du komma för att knyta nya vänskapsband, hämta kraft, få information om äldreomsorg, delta i aktiviteter eller helt enkelt sitta ner och dricka en kopp kaffe och få dig en pratstund. På Äldrecentrum förmedlas också frivilliga insatser till olika verksamheter inom äldreomsorgen.

Glädje, gemenskap och anhörigstöd

Tanken med Äldrecentrum är att samla pensionärer som bor i eget boende,  anhöriga och frivilliga kring det som har med vänskap, glädje, kunskap och kreativitet att göra och som är gott för själen, hälsan och kroppen. Ibland kanske du som anhörig eller god vän kan behöva en stund bara för dig själv. Då kan du lämna din anhörige/närstående hos oss på Äldrecentrum och göra något på egen hand. Du behöver inte höra av dig långt i förväg eftersom vi alltid har personal här på vardagar, under våra öppettider.

Biblioteksfilialen Låneboden

På Äldrecentrum finns en biblioteksfilial med böcker från Tibros bibliotek. Här finns samtliga böcker med stor stil samlade, men även andra. Här kan du låna böcker och återlämna - även sådant du lånat på biblioteket på Gymnasiegatan. Du kan också beställa böcker och välja att hämta dem här.
Öppettiderna är desamma som Äldrecentrums öppettider, se nedan.

Må bra-rum

I vårt massagerum finns en massagefåtölj där du kan koppla av en stund. Fåtöljen har olika val av massage som du kan välja bland och självklart kan du få hjälp i och ur stolen om du vill. Vi har även en motionscykel du kan använda för att cykla och motionera.

Öppettider

Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 bemannat med personal och frivilliga efter behov.
Lördag och söndag: kl. 14.00-16.00 bemannat med frivilliga.

Kontaktuppgifter

Du är välkommen att besöka Äldrecentrum på Fredsgatan 36-38. Du hittar kontaktuppgifter till Äldrecentrum under rubriken kontaktinformation till höger.

 

Nyheter

Höstens program på Äldrecentrum 2016-08-30 Välkommen till en rolig och innehållsrik höst på Äldrecentrum! Vi kommer att ha surströmmingsskiva, gästas av nya chefen för Närhälsan i Tibro och ha Lyrik & Likör och mycket mycket mer! Utflykt till Hjo 2016-08-24 Första anhalt i Hjo är Hem & Hobby för att sedan inta en god lunch vid Stampens kvarn. Efter lunchen tar vi en tur i Hjo för att sedan avsluta med kaffe hemma hos Moa i Hästhagen. Fika och fiske vid Ånaplan 2016-08-24 Vi går till Ånaplan och tar med oss fikakorg och metspön för den som vill prova att meta. Äldrecentrums program juli-augusti 2016 2016-06-29 Underhållning med Kårtorparna, måla i akvarell, sommarlunch och mycket mycket mer kan du vara med på i sommar! Frivillig inom äldreomsorgen i Tibro 2016-06-14 Är du pensionär och har tid över? Vill du bidra med din tid och engagemang för någon annan? Frivillig inom äldreomsorgen i Tibro 2016-06-07 Är du pensionär och har tid över? Vill du bidra med din tid och engagemang för någon annan? Fler nyheter
Sidansvarig: Sandra Eggen Publicerad: 2016-07-11 Skriv ut

Kontaktinformation

Äldrecentrum Besöksadress: Fredsgatan 36 Postadress: 543 30 Tibro Tel: 0504-186 03

Sandra Eggen Enhetschef Tel: 0504-18465

Länkar till andra webbplatser