Omsorg och stöd

Omsorg och socialtjänst

Av olika skäl kan människor ibland behöva stöd i sitt dagliga liv. Därför är en av kommunens viktigaste uppgifter att se till att alla som bor eller vistas i Tibro får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv.

På grund av stigande ålder eller funktionshinder kan dina förutsättningar förändras så att du behöver hjälp. Vårt mål är att, om det är möjligt, försöka hjälpa dig så att du kan leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt.

Vi erbjuder också stöd och verksamhet riktad till barn, ungdomar och föräldrar som under en period behöver extra hjälp, på grund av ekonomiska bekymmer, problem med alkohol eller andra droger eller för att du eller någon i din närhet utsätts för våld eller andra former av övergrepp. Du kan vända dig till oss om du känner oro för någon närstående, som av olika anledningar riskerar att fara illa och behöver stöd.

Anhörig

Du som är anhörig har också möjlighet att få stöd, hjälp och avlastning via anhörigstöd. Läs mer om anhörigstöd i vänstermenyn.

Akuta sociala problem

Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk, skadas eller hamnar i en nödsituation ska du alltid i första hand ringa 112. Vid akuta sociala problem utanför kontorstid kan du ringa sociala jouren. Läs mer under länkarna Akut hjälp och Social jour till höger under Tjänster och information. 

Nyheter

Margit Persson och Lena Olsson Schnell på Brittgårdens äldreboende. Foto: Christina Froh De som bor på äldreboenden i Tibro är nöjdast i Sverige 2015-09-02 De som bor på Tibro kommuns äldreboenden är nöjdast i Sverige. Det framgår av Svenskt Näringslivs rapport ”Värde i välfärden”. Bakom toppresultatet ligger en målmedveten satsning tillgänglighet och kvalitet i Socialtjänsten. Aktivitetsråd 2015-09-02 Vill du vara med och påverka Äldrecentrums innehåll och utbud? Då är du varmt välkommen till aktivitetsråd torsdagen den 10 september kl. 10.30. Resa till Bennys järnvägsträdgård i Tidan 2015-08-31 Äldrecentrum ordnar en utflykt till Bennys järnvägsträdgård i Tidan och dessförinnan blir det fika på café Österberg. Berättar-Birgitta berättar om 50-talet 2015-08-31 "Berättar-Birgitta" berättar på ett brinnande och engagerande sätt om hur livet på 50-talet såg ut. Kanske känner du igen dig? Höstprogram på Äldrecentrum 2015-08-28 Äldrecentrums program för september och oktober är klart. Axplock ur programmet är dokumentärfilmen Greklandsresan, underhållning med Ingvar Sjökvist och Hans Örtlund, tacokväll och mycket mer! Frivillig inom äldreomsorgen i Tibro 2015-06-09 Är du pensionär och har tid över? Vill du bidra med din tid och engagemang för någon annan? Vill du träffa nya bekanta? 2015-06-09 På träffpunkten Äldrecentrum har du som pensionär möjlighet av träffa nya bekanta och vänner - det är aldrig försent! Socialtjänsten inför ett nytt system 2015-02-05 Socialtjänsten inför ett nytt system för att kunna säkerställa att de äldre i Tibro får sin beviljade hjälp. Fler nyheter
Sidansvarig: Gunnel Hallberg Publicerad: 2015-06-09 Skriv ut

Kontaktinformation

Socialnämnden Besöksadress: Centrumgatan 17 Tel: 0504-180 00 Skicka e-post till Socialnämnden Kontaktlista: Socialtjänstens stab

Mikael Ingsberg Socialchef Skicka e-post till Mikael Tel: 0504-18817 Kontaktlista: Socialtjänstens stab