Omsorg och stöd

Omsorg och socialtjänst

Av olika skäl kan människor ibland behöva stöd i sitt dagliga liv. Därför är en av kommunens viktigaste uppgifter att se till att alla som bor eller vistas i Tibro får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv.

På grund av stigande ålder eller funktionshinder kan dina förutsättningar förändras så att du behöver hjälp. Vårt mål är att, om det är möjligt, försöka hjälpa dig så att du kan leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt.

Vi erbjuder också stöd och verksamhet riktad till barn, ungdomar och föräldrar som under en period behöver extra hjälp, på grund av ekonomiska bekymmer, problem med alkohol eller andra droger eller för att du eller någon i din närhet utsätts för våld eller andra former av övergrepp. Du kan vända dig till oss om du känner oro för någon närstående, som av olika anledningar riskerar att fara illa och behöver stöd.

Anhörig

Du som är anhörig har också möjlighet att få stöd, hjälp och avlastning via anhörigstöd. Läs mer om anhörigstöd i vänstermenyn.

Akuta sociala problem

Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk, skadas eller hamnar i en nödsituation ska du alltid i första hand ringa 112. Vid akuta sociala problem utanför kontorstid kan du ringa sociala jouren. Läs mer under länkarna Akut hjälp och Social jour till höger under Tjänster och information. 

Nyheter

Studiebesök Radio Skaraborg 2015-10-06 Äldrecentrum planerar ett studiebesök på Radio Skaraborg i Skövde torsdagen den 15 oktober. Vi går en rundtur och får lyssna till hur det går till att sända radio. Låter det intressant? Anmäl dig då till Äldrecentrums personal från och 8 oktober kl. 9.30. Afternoon tea 2015-10-04 Välkommen till en eftermiddag med afternoon tea och nybakade scones. Fredagen den 9 oktober kl. 13.30 och framåt. Världens största musikfestivalvecka 2015-10-01 Under hela vecka 41 pågår världens största musikfestival där du kan vara med och försöka sätta världsrekord! På Äldrecentrum sjunger vi allsång torsdagen den 8 oktober kl. 13.30. Vi kommer i Guinnes rekordbok, så kom och var med! Margit Persson och Lena Olsson Schnell på Brittgårdens äldreboende. Foto: Christina Froh De som bor på äldreboenden i Tibro är nöjdast i Sverige 2015-09-02 De som bor på Tibro kommuns äldreboenden är nöjdast i Sverige. Det framgår av Svenskt Näringslivs rapport ”Värde i välfärden”. Bakom toppresultatet ligger en målmedveten satsning tillgänglighet och kvalitet i Socialtjänsten. Höstprogram på Äldrecentrum 2015-08-28 Äldrecentrums program för september och oktober är klart. Axplock ur programmet är dokumentärfilmen Greklandsresan, underhållning med Ingvar Sjökvist och Hans Örtlund, tacokväll och mycket mer! Frivillig inom äldreomsorgen i Tibro 2015-06-09 Är du pensionär och har tid över? Vill du bidra med din tid och engagemang för någon annan? Vill du träffa nya bekanta? 2015-06-09 På träffpunkten Äldrecentrum har du som pensionär möjlighet av träffa nya bekanta och vänner - det är aldrig försent! Socialtjänsten inför ett nytt system 2015-02-05 Socialtjänsten inför ett nytt system för att kunna säkerställa att de äldre i Tibro får sin beviljade hjälp. Fler nyheter
Sidansvarig: Gunnel Hallberg Publicerad: 2015-06-09 Skriv ut

Kontaktinformation

Socialnämnden Besöksadress: Centrumgatan 17 Tel: 0504-180 00 Skicka e-post till Socialnämnden Kontaktlista: Socialtjänstens stab

Mikael Ingsberg Socialchef Tel: 0504-18817 Kontaktlista: Socialtjänstens stab