Omsorg och stöd

Omsorg och socialtjänst

Av olika skäl kan människor ibland behöva stöd i sitt dagliga liv. Därför är en av kommunens viktigaste uppgifter att se till att alla som bor eller vistas i Tibro får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv.

På grund av stigande ålder eller funktionshinder kan dina förutsättningar förändras så att du behöver hjälp. Vårt mål är att, om det är möjligt, försöka hjälpa dig så att du kan leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt.

Vi erbjuder också stöd och verksamhet riktad till barn, ungdomar och föräldrar som under en period behöver extra hjälp, på grund av ekonomiska bekymmer, problem med alkohol eller andra droger eller för att du eller någon i din närhet utsätts för våld eller andra former av övergrepp. Du kan vända dig till oss om du känner oro för någon närstående, som av olika anledningar riskerar att fara illa och behöver stöd.

Anhörig

Du som är anhörig har också möjlighet att få stöd, hjälp och avlastning via anhörigstöd. Läs mer om anhörigstöd i vänstermenyn.

Akuta sociala problem

Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk, skadas eller hamnar i en nödsituation ska du alltid i första hand ringa 112. Vid akuta sociala problem utanför kontorstid kan du ringa sociala jouren. Läs mer under länkarna Akut hjälp och Social jour till höger under Tjänster och information. 

Nyheter

Hur var det i skolan förr? 2016-02-10 Ulla-Britt Westelius från Mariestad gästar oss och berättar om hur det var i skolan förr i tiden. Varje skoldag började med psalmen "Din klara sol går åter upp" och eleverna fick inte bära mössa på sig i skolsalen. Enklare service av hörhjälpmedel 2016-02-08 Har du behov av service av ditt hörhjälpmedel? Du kan få enklare service av din hörapparat som byte av slang, batteri och rengöring i Var-dags-rummet. Detta är ett komplement till den service som Hörcentralen utför. Invigning av biblioteksfilial på Äldrecentrum 2016-01-08 Varmt välkomna till invigningen av bibliotekets filial på Äldrecentrum! Linedance 2016-01-04 Linedance har blivit en populär aktivitet på Äldrecentrum, vi har roligt när vi dansar till klämkäck musik! Vill du också prova? Läs nedan vilka dagar och tider vi dansar, hänga gärna på! Årets första program på Äldrecentrum 2015-12-22 Nytt år nytt program! Välkommen att komma till oss på olika trevliga aktiviteter, eller varför inte "bara" ta en kopp kaffe och prata bort en stund med andra? Vi har dessutom en biblioteksfilial, massefåtölj och motionscykel. Varmt välkommen till oss! Skattegårdsprojektet. Skattegårdsprojektet ska bidra till mindre utanförskap 2015-11-26 De 6-8-åriga barnen lyssnar uppmärksamt på en saga i Skattegårdens kvarterslokal. Senare fylls samma lokal med ett gäng glada 9-12-åringar som pysslar, spelar sällskapsspel och fikar.De här vardagsaktiviteterna är en naturlig del av Skattegårdsprojektet. Enhetschef Sandra Eggen tar en cykeltur på barndomsgatan! jDome Bikearound - ny teknik för hjärn- och hjärtaktivering 2015-11-23 Tibro kommun satsar på ny teknik för att kunna erbjuda Sveriges modernaste äldrevård. Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015-10-26 För tredje året i rad har Socialstyrelsen frågat alla äldre med äldreomsorg vad de tycker om sin vård och omsorg. Fler nyheter
Sidansvarig: Gunnel Hallberg Publicerad: 2015-06-09 Skriv ut

Kontaktinformation

Socialnämnden Besöksadress: Centrumgatan 17 Tel: 0504-180 00 Skicka e-post till Socialnämnden Kontaktlista: Socialtjänstens stab

Mikael Ingsberg Socialchef Skicka e-post till Mikael Tel: 0504-18817 Kontaktlista: Socialtjänstens stab