Omsorg och stöd

Omsorg och socialtjänst

Av olika skäl kan människor ibland behöva stöd i sitt dagliga liv. Därför är en av kommunens viktigaste uppgifter att se till att alla som bor eller vistas i Tibro får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv.

På grund av stigande ålder eller funktionshinder kan dina förutsättningar förändras så att du behöver hjälp. Vårt mål är att, om det är möjligt, försöka hjälpa dig så att du kan leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt.

Vi erbjuder också stöd och verksamhet riktad till barn, ungdomar och föräldrar som under en period behöver extra hjälp, på grund av ekonomiska bekymmer, problem med alkohol eller andra droger eller för att du eller någon i din närhet utsätts för våld eller andra former av övergrepp. Du kan vända dig till oss om du känner oro för någon närstående, som av olika anledningar riskerar att fara illa och behöver stöd.

Anhörig

Du som är anhörig har också möjlighet att få stöd, hjälp och avlastning via anhörigstöd. Läs mer om anhörigstöd i vänstermenyn.

Akuta sociala problem

Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk, skadas eller hamnar i en nödsituation ska du alltid i första hand ringa 112. Vid akuta sociala problem utanför kontorstid kan du ringa sociala jouren. Läs mer under länkarna Akut hjälp och Social jour till höger under Tjänster och information. 

Nyheter

Sittande dans med Ängens förskolebarn 2015-01-08 Förskolebarnen från Ängen i Hörnebo kommer till Äldrecentrum och är med och dansar till sittande dans! Kom och var med i den härliga gemenskapen med barnen. Äldrecentrums första program för 2015 2014-12-22 2015 års första program på Äldrecentrum är nu klart! Ta en titt i programmet och känn dig varmt välkommen att vara med i det du är intresserad av. Öppet Hus på Äldrecentrum den 4 november 2014. Foto: Christina von Brömssen Välbesökt Öppet Hus-dag på Äldrecentrum 2014-11-07 Mötesplatsen Äldrecentrum hade många gäster på Öppet Hus-dagen 6 november. Närmre 150 personer kom för att få kaffe och kakor, lyssna till pianospel av Moa Andersson, se bildspel över verksamheten och inte minst se de nya stora lokalerna. Invigning av Ängen den 4 november 2014. Foto: Christina von Brömssen Invigning av "nya" Äldrecentrum och "nya" Ängens förskola den 4 november 2014-10-23 Tisdagen den 4/11 hälsar Tibro kommun Tibrobor och andra intresserade välkomna på husesyn i sina nya lokaler. Kl. 14-17 är det Öppet Hus i Äldrecentrums nya lokaler och kl. 15-19 är det Öppet Hus med invigning på om- och tillbyggda Ängens förskola. Vill du träffa nya bekanta? 2014-09-12 På träffpunkten Äldrecentrum har du som pensionär möjlighet av träffa nya bekanta och vänner - det är aldrig försent! Frivillig inom äldreomsorgen i Tibro 2014-09-12 Är du pensionär och har tid över? Vill du bidra med din tid och engagemang för någon annan? Sjukgymnaster kan även heta fysioterapeuter 2014-05-23 Fler nyheter
Sidansvarig: Gunnel Hallberg Publicerad: 2014-12-15 Skriv ut

Kontaktinformation

Socialnämnden Besöksadress: Centrumgatan 17 Tel: 0504-180 00 Skicka e-post till Socialnämnden Kontaktlista: Socialtjänstens stab

Socialchef Socialchef Tel: 0504-18817 Kontaktlista: Socialtjänstens stab