Omsorg och stöd

Omsorg och socialtjänst

Av olika skäl kan människor ibland behöva stöd i sitt dagliga liv. Därför är en av kommunens viktigaste uppgifter att se till att alla som bor eller vistas i Tibro får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv.

På grund av stigande ålder eller funktionshinder kan dina förutsättningar förändras så att du behöver hjälp. Vårt mål är att, om det är möjligt, försöka hjälpa dig så att du kan leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt.

Vi erbjuder också stöd och verksamhet riktad till barn, ungdomar och föräldrar som under en period behöver extra hjälp, på grund av ekonomiska bekymmer, problem med alkohol eller andra droger eller för att du eller någon i din närhet utsätts för våld eller andra former av övergrepp. Du kan vända dig till oss om du känner oro för någon närstående, som av olika anledningar riskerar att fara illa och behöver stöd.

Anhörig

Du som är anhörig har också möjlighet att få stöd, hjälp och avlastning via anhörigstöd. Läs mer om anhörigstöd i vänstermenyn.

Akuta sociala problem

Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk, skadas eller hamnar i en nödsituation ska du alltid i första hand ringa 112. Vid akuta sociala problem utanför kontorstid kan du ringa sociala jouren. Läs mer under länkarna Akut hjälp och Social jour till höger under Tjänster och information. 

Nyheter

Äntligen! I vår erbjuder vi ABC-föräldragrupper! Läs mer här! 2017-02-09 Föräldragruppen är för alla med barn i åldern 3-12 år som vill utvecklas i rollen som förälder, komma närmre sitt barn och förebygga eventuella framtida problem. Ny medarbetare till Familjecentralen Källan 2017-02-09 Den 22 februari får vi en erfaren familjepedagog till den bästa mötesplatsen för barn och föräldrar Annonsbild Vi söker semestervikarier! 2017-01-04 Tibro kommun söker semestervikarier inom Vård och omsorgsenheten och Individ- och familjeomsorgen med chans till visstidsanställning året ut eService Du har väl sett våra e-tjänster! 2017-01-04 Ett steg på vägen mot bättre service är att tillhandahålla digitala tjänster för att täcka medborgarnas behov av kommunikation och information med och från sin kommun. Årets första program 2016-12-30 Nu är 2017 här och så även det nya programmet på Äldrecentrum! Vi fortsätter med glädje att aktivera och hålla igång på olika sätt och vis! Vad sägs om att underhållning med Tibrobälgarna, Lyrik & Likör och besök av populära Anders Eriksson? Av det rätta virket äldrecentrums stickcafe Av det rätta virket - stickcafé på äldrecentrum 2016-12-20 Varannan fredag träffas ett härligt gäng med pensionärer på äldrecentrum för att sticka, virka, dricka, kaffe utbyta idéer och samtala om livet och saker som skett. För en tid sedan påbörjade man projektet med att virka mormorsrutor till Tibroklubban! Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2016-10-21 Socialstyrelsen genomför årligen en nationell undersökning inom äldreomsorgen. Frivillig inom äldreomsorgen i Tibro 2016-06-07 Är du pensionär och har tid över? Vill du bidra med din tid och engagemang för någon annan? Fler nyheter
Sidansvarig: Gunnel Hallberg Publicerad: 2016-08-16 Skriv ut

Kontaktinformation

Socialnämnden Besöksadress: Centrumgatan 17 Tel: 0504-180 00 Skicka e-post till Socialnämnden Kontaktlista: Socialtjänstens stab

Mikael Ingsberg Socialchef Skicka e-post till Mikael Tel: 0504-18817 Kontaktlista: Socialtjänstens stab