Omsorg och stöd

Omsorg och socialtjänst

Av olika skäl kan människor ibland behöva stöd i sitt dagliga liv. Därför är en av kommunens viktigaste uppgifter att se till att alla som bor eller vistas i Tibro får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv.

På grund av stigande ålder eller funktionshinder kan dina förutsättningar förändras så att du behöver hjälp. Vårt mål är att, om det är möjligt, försöka hjälpa dig så att du kan leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt.

Vi erbjuder också stöd och verksamhet riktad till barn, ungdomar och föräldrar som under en period behöver extra hjälp, på grund av ekonomiska bekymmer, problem med alkohol eller andra droger eller för att du eller någon i din närhet utsätts för våld eller andra former av övergrepp. Du kan vända dig till oss om du känner oro för någon närstående, som av olika anledningar riskerar att fara illa och behöver stöd.

Anhörig

Du som är anhörig har också möjlighet att få stöd, hjälp och avlastning via anhörigstöd. Läs mer om anhörigstöd i vänstermenyn.

Akuta sociala problem

Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk, skadas eller hamnar i en nödsituation ska du alltid i första hand ringa 112. Vid akuta sociala problem utanför kontorstid kan du ringa sociala jouren. Läs mer under länkarna Akut hjälp och Social jour till höger under Tjänster och information. 

Nyheter

Vill du träffa nya bekanta? 2014-09-12 På träffpunkten Äldrecentrum har du som pensionär möjlighet av träffa nya bekanta och vänner - det är aldrig försent! Frivillig inom äldreomsorgen i Tibro 2014-09-12 Är du pensionär och har tid över? Vill du bidra med din tid och engagemang för någon annan? Höstprogram på Äldrecentrum 2014-09-01 Vill du ha en aktiv höst är det till Äldrecentrum du ska vända dig som pensionär i Tibro. Sandra Eggen, enhetschef för Äldrecentrum, för en diskussion med fastighetsförvaltaren Peter Nordgren framför det nya köket i Äldrecentrums nya lokaler. Foto: Christina von Brömssen Premiär för Restaurang Karlavagnen och nya lokaler för Äldrecentrum 2014-05-27 I början av juni öppnar Allégårdens nya restaurang Karlavagnen och några veckor senare beräknas Äldrecentrums nya lokaler vara klara att tas i bruk. Kvalitetsbokslut 2014-05-26 Nu kan du ta del av socialtjänstens kvalitetsbokslut! Sjukgymnaster kan även heta fysioterapeuter 2014-05-23 Fler nyheter
Sidansvarig: Gunnel Hallberg Publicerad: 2014-09-01 Skriv ut

Kontaktinformation

Socialnämnden Besöksadress: Centrumgatan 17 Tel: 0504-180 00 Skicka e-post till Socialnämnden Kontaktlista: Socialtjänstens ledningsgrupp

Eva Ulfenborg Socialchef Skicka e-post till Eva Tel: 0504-18817 Kontaktlista: Socialtjänstens ledningsgrupp