Omsorg och stöd

Omsorg och socialtjänst

Av olika skäl kan människor ibland behöva stöd i sitt dagliga liv. Därför är en av kommunens viktigaste uppgifter att se till att alla som bor eller vistas i Tibro får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv.

På grund av stigande ålder eller funktionshinder kan dina förutsättningar förändras så att du behöver hjälp. Vårt mål är att, om det är möjligt, försöka hjälpa dig så att du kan leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt.

Vi erbjuder också stöd och verksamhet riktad till barn, ungdomar och föräldrar som under en period behöver extra hjälp, på grund av ekonomiska bekymmer, problem med alkohol eller andra droger eller för att du eller någon i din närhet utsätts för våld eller andra former av övergrepp. Du kan vända dig till oss om du känner oro för någon närstående, som av olika anledningar riskerar att fara illa och behöver stöd.

Anhörig

Du som är anhörig har också möjlighet att få stöd, hjälp och avlastning via anhörigstöd. Läs mer om anhörigstöd i vänstermenyn.

Akuta sociala problem

Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk, skadas eller hamnar i en nödsituation ska du alltid i första hand ringa 112. Vid akuta sociala problem utanför kontorstid kan du ringa sociala jouren. Läs mer under länkarna Akut hjälp och Social jour till höger under Tjänster och information. 

Nyheter

Utflykt till Rankås 2014-04-18 Är du pensionär och vill följa med Äldrecentrum till Tibros härliga friluftsområde Rankås? Då är du välkommen att anmäla dig och följa med oss dit! Vill du träffa nya bekanta? 2014-04-15 På träffpunkten Äldrecentrum har du som pensionär möjlighet av träffa nya bekanta och vänner - det är aldrig försent! Ingemar å pôjka 2014-04-15 Ingemar å pôjka gästar Äldrecentrum 23 april kl. 13.30. Slå dig ner vid dagverksamhetens samlingsplats på Allégården och njut av musiken! Fika finns på Äldrecentrum efter underhållningen. Frivillig inom äldreomsorgen i Tibro 2014-04-08 Är du pensionär och har tid över? Vill du bidra med din tid och engagemang för någon annan? Digitala trygghetslarm 2014-04-02 För att kunna erbjuda Tibroborna en säkrare larmlösning väljer socialtjänsten att införa digitala trygghetslarm. Lättläst valinformation 2014-03-28 Nytt programblad på Äldrecentrum 2014-02-21 Logga_anhorig Program för anhörigstöd 2014-01-22 För dig anhörig till någon inom äldreomsorgens verksamhet. Fler nyheter
Sidansvarig: Gunnel Hallberg Publicerad: 2014-01-21 Skriv ut

Kontaktinformation

Socialnämnden Besöksadress: Centrumgatan 17 Tel: 0504-180 00 Skicka e-post till Socialnämnden Kontaktlista: Socialtjänstens ledningsgrupp

Eva Ulfenborg Socialchef Skicka e-post till Eva Tel: 0504-18817 Kontaktlista: Socialtjänstens ledningsgrupp