Omsorg och stöd

Omsorg och socialtjänst

Av olika skäl kan människor ibland behöva stöd i sitt dagliga liv. Därför är en av kommunens viktigaste uppgifter att se till att alla som bor eller vistas i Tibro får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv.

På grund av stigande ålder eller funktionshinder kan dina förutsättningar förändras så att du behöver hjälp. Vårt mål är att, om det är möjligt, försöka hjälpa dig så att du kan leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt.

Vi erbjuder också stöd och verksamhet riktad till barn, ungdomar och föräldrar som under en period behöver extra hjälp, på grund av ekonomiska bekymmer, problem med alkohol eller andra droger eller för att du eller någon i din närhet utsätts för våld eller andra former av övergrepp. Du kan vända dig till oss om du känner oro för någon närstående, som av olika anledningar riskerar att fara illa och behöver stöd.

Anhörig

Du som är anhörig har också möjlighet att få stöd, hjälp och avlastning via anhörigstöd. Läs mer om anhörigstöd i vänstermenyn.

Akuta sociala problem

Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk, skadas eller hamnar i en nödsituation ska du alltid i första hand ringa 112. Vid akuta sociala problem utanför kontorstid kan du ringa sociala jouren. Läs mer under länkarna Akut hjälp och Social jour till höger under Tjänster och information. 

Nyheter

Shoppingresa till Elins Esplanad 2015-05-26 1/6 åker Äldrecentrum till Elins Esplanad - vill du följa med anmäler du dig till personalen från och med 28/5 och det är först till kvarn som gäller. Vi åker från Äldrecentrums parkering kl. 13.00. Vinprovning med mat 2015-05-22 Nu är det dags för vinprovning som länge har varit efterfrågat på programmet! 3 juni kl. 16.30 provar vi vita viner och roséviner. Vi äter även någon enklare mat. Sommarallsång 2015-05-20 Nu är det dags att ta ton och vara med i Äldrecentrums sommarallsång! Om du vill att en särskild allsång ska sjungas kan du lämna ditt förslag i förväg till personalen på Äldrecentrum. Musikunderhållning med Bo och Tina Frid 2015-05-20 Populära Bo och Tina Frid gästar Äldrecentrum och förgyller vår förmiddag tillsammans med er! Slå er ner hos oss 28 maj kl. 10.30 och njut av fin musik. Hemlig resa 2015-05-20 Nu är det dags att för den som "vågar" följa med på Äldrecentrums hemliga resa. Vi åker från parkeringen kl. 13.00 den 28 maj. Anmälan görs från och med 20 maj, först till kvarn gäller. Äldrecentrums program för maj och juni 2015-05-04 Nu finns ett färskt programblad för Äldrecentrum och vad du kan ägna dig åt som pensionär i Tibro! Du kan välja mellan många olika aktiviteter såsom På Spåret, olika utflykter, glasscafé och mycket mycket mer! Socialtjänsten inför ett nytt system 2015-02-05 Socialtjänsten inför ett nytt system för att kunna säkerställa att de äldre i Tibro får sin beviljade hjälp. Öppet Hus på Äldrecentrum den 4 november 2014. Foto: Christina von Brömssen Välbesökt Öppet Hus-dag på Äldrecentrum 2014-11-07 Mötesplatsen Äldrecentrum hade många gäster på Öppet Hus-dagen 6 november. Närmre 150 personer kom för att få kaffe och kakor, lyssna till pianospel av Moa Andersson, se bildspel över verksamheten och inte minst se de nya stora lokalerna. Fler nyheter
Sidansvarig: Gunnel Hallberg Publicerad: 2014-12-15 Skriv ut

Kontaktinformation

Socialnämnden Besöksadress: Centrumgatan 17 Tel: 0504-180 00 Skicka e-post till Socialnämnden Kontaktlista: Socialtjänstens stab

Mikael Ingsberg Socialchef Skicka e-post till Mikael Tel: 0504-18817 Kontaktlista: Socialtjänstens stab